Published On: Uto, srp. 10th, 2018
#3rd | By Desk

Mostar: Zip-line već isprobalo više od 100 ljubitelja adrenalina

Tek nešto više od 15 dana prošlo je otkako je mostarski zip-line, koji sajlom u dužini od 560 metara povezuje brda Fortica i Stolac, pušten u rad, a već je stotinjak posjetitelja isprobalo ovu adrenalinsku atrakciju.

Iz Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar, koje je iniciralo gradnju ovog adrenalinskog parka i najvećeg zip-linea u državi, ističu da za sami početak te brojke nisu nimalo beznačajne, piše Dnevni avaz.

Najviša točka

Posjećenost je dobra i možemo reći da smo zadovoljni. Imamo dosta posjeta iz Bosne, regije, ali i stranih turista, mada u sljedećem razdoblju očekujemo da će broj stranaca biti veći, dok se sazna za naš park, kaže Bećir Mustafi iz MTBA.

Ističe da je u međuvremenu u neposrednoj blizini novog planinskog doma napravljen i dječji zip-line dug oko 30 metara, koji privlači male posjetitelje.

On je odignut od zemlje toliko da se uglavnom može nogama dohvatiti tlo, a 2,5 metara najviša je točka. Napravili smo ga da se mala raja uči, a usput i ako je nekoga od odraslih strah, da isproba i stekne dojam onoga što ga očekuje na našoj velikoj atrakciji, dodaje Mustafi.

U planu je, navodi, i gradnja povratnog velikog zip-linea, s brda Stolac prema Fortici.

Nismo tu još ništa radili, za sada je sve u planu, ali namjera nam je, jer želimo biti još atraktivniji, ističe Mustafi.

Cijena spusta, koja uključuje i povratak automobilom na početnu točku kod doma, iznosi 20 KM.

Mustafi kaže da je za nekoga to možda i skupo, ali za većinu nije.

Velika razlika

Taj doživljaj ne može se platiti. U regiji spust dvostruko kraćim zip-lineom košta 75 eura, a u svijetu se to plaća i do 160 eura. U usporedbi s naših 20 KM, to je velika razlika, napominje Mustafi.

Amra Mustafi, koja je zadužena za planinski dom, gdje se nalazi početna točka spusta zip-lineom, kaže da svi koji dođu posjetiti ovaj adrenalinski park mogu isprobati i domaće specijalitete.

U ponudi su uštipci, peksimeti, izljevak, sir iz mijeha, ajvar, ali i domaći sokovi od zove, kadulje i višnje.

(www.jabuka.tv)