Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Mostar za grad heroj zapalio svijeće

Must Read
“Vječan ko’ narod, ponosno stoji”, “Zapamtite Vukovar”, “Grad heroj”, “Da se ne ponovi i nikada ne zaboravi Vukovar”, neki su od transparenata, koji u Vukovarskoj ulici u Mostaru
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara koji je prije 25 godine pao u ruke srpskog okupatora, večeras se u Mostaru obilježava na poseban način.

Uz razgovore o gradu heroju i molitve za pale branitelje u popodnevnim satima se pale svijeće duž Vukovarske ulice u znak solidarnosti i sjećanja na događaje koji su duboko zapisani u novoj povijesti Hrvatske, javlja agencija Anadolija.

“Vječan ko’ narod, ponosno stoji”, “Zapamtite Vukovar”, “Grad heroj”, “Da se ne ponovi i nikada ne zaboravi Vukovar”, neki su od transparenata, koji u Vukovarskoj ulici u Mostaru uz riječi građana “Neka im je vječna slava” najglasnije govore o potrebi obilježavanja pada Vukovara i onoga što taj grad simbolirira u novoj povijesti.

“Vukovar je podnio veliku žrtvu za cijelu Hrvatsku i za cijeli hrvatski narod. Treba naglasiti da je i veliki broj ljudi podrijetlom iz Hercegovine koji su bili nastanjeni u Vukovaru tada dao svoje živote i moramo ih se sjetiti, jer ako ne znamo svoju prošlost nećemo imati ni budućnost”, kazao je Marinko Bukovac iz Mostara za agenciju Anadoliju, nakon što se pomolio i upalio svijeću kod središnjeg križa u Vukovarskoj ulici u Mostaru, za poginule branitelje i sve one ljude koji su nedužni poginuli u Vukovaru.
Svake godine na dan pada Vukovara Dinko Tipurić iz Mostara sa svojom obitelji obilježi dan pada Vukovara.
“Došao sam sa suprugom i unukom. Pomolili smo se i zapalili svijeće kao i svake godine. Suosjećamo s poginulim borcima grada Vukovara i svim nedužnim žrtvama”, kazao je Tipurić za agenciju Anadoliju, navodeći kako on u obitelji čuva sjećanje na Vukovar.

Sjećanje na Vukovar čuva i Udruga Hrvatsko Srce Nade Mostar, koja i ove godine u suradnji sa župama grada Mostara organizira obilježavanje pada grada Vukovara u Mostaru pod nazivom “I u Mostaru Vukovar svijetli”.
Iz svih mostarskih katoličkih crkava u kojim se održavaju mise za žrtve Vukovara se uputila procesija do centralnog križa u Vukovarskoj ulici u Mostaru, gdje su se okupljeni pomolili.
bljesak.info
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Montažne kuće zamjena za skupe kvadrate

BANJALUKA - Zbog vrtoglavog skoka cijena stanova i struje, stanovnici Republike Srpske sve više posežu za montažnim kućama, što...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -