Published On: Uto, pro 4th, 2018
#3rd | By Desk

Mostar: Obavijest za stanovništvo Jasenice da ukloni vozila u blizini neeksplodirane avionske bombe

Na području naselja Jasenica – Urbanovo područje Grada Mostara, pronađena je neeksplodirana avionska bomba iz perioda Drugog svjetskog rata.

Dana 05.12.2018.godine u 14.00 sati, Federalna uprava civilne zaštite, nadležna za humanitarno deminiranje i uništavanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, planira izvršiti utovar neeksplodirane avionske bombe.

Obavještava se stanovništvo s navedene lokacije da poduzmu sigurnosne mjere, kao što su da u navedenom terminu uklone sva parkirana vozila u okolini bombe u radijusu od 150 metara, te da  stanovništvo bude u kućama i odmaknu se od prozora u radijusu od minimum 500 metara.

Dana 06.12.2018.godine u 5.00 sati, izvršiti će se transport neeksplodirane avionske bombe rutom: Jasenica-most Blaževica, te po izlasku na magistralni put M17, istim u pravcu Bijela.

Obavještava  se stanovništvo da će se na navedenoj ruti transporta avionske bombe, od strane nadležnih institucija, poduzeti određene  sigurnosne mjere fizičkog osiguranja transporta, stoji u priopćenju Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare