Mostar: Maskirani napadač opljačkao poštu

”Jedna maskirana osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkala poštu u mostarskom naselju Rodoč”, rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Marić je rekao kako je pljačkaš otuđio novac iz pošte te se udaljio u nepoznatom smjeru.

Dodao je da policijski službenici vrše očevid, te da intenzivno tragaju za počiniteljem ili više njih.

Pljačka se dogodila oko 11:35 sati.

Pokušaj pljačke pošte u Mostaru se dogodio i 8. rujna kada su dvije maskirane osobe uz prijetnju oružjem od djelatnika zatražile da otvori vrata pošte, što je on odbio učiniti.

”8.9.2017.godine u Policijsku upravu Mostar obratio se djelatnik Hrvatske pošte u Ulici fra Didaka Buntića i prijavio da su, dok se nalazio na radnom mjestu u zaključanoj pošti, na vrata pošte oko 15:20 sati u došle dvije nepoznate maskirane osobe i uz prijetnju vatrenim oružjem tražili da isti otvori vrata što nije uradio. Nakon toga, osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru”, navedeno je u izvještaju MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije.

Posljednji put u Mostaru pošta je opljačkana u kolovozu.

Tada su dvije maskirane osobe ušle u poštu u naselju Bijeli Brijeg te uz prijetnju vatrenim oružjem od djelatnice otuđili novac. Kako bi što prije pronašli pljačkaše policija je objavila snimak s nadzornik kamera pošte.

(Bljesak.info)