Published On: Ned, stu 4th, 2018
#3rd | By Desk

Mostar: Građani u strahu od bande razbojnika

Među uposlenike pošti, benzinskih crpki, banaka, trgovačkih centara, koji su najčešće na meti drskih pljačkaša, ali i građane, uvukao se strah.

Hercegovačko-neretvanskom županijom, pogotovo njenim središtem Mostarom, u posljednjih 20 dana hara razbojnička banda, pred kojom je policija, očito, nemoćna.

Oteli pištolj

Među uposlenike pošti, benzinskih crpki, banaka, trgovačkih centara, koji su najčešće na meti drskih pljačkaša, ali i građane, uvukao se strah. Novo, osmo razbojništvo u posljednjih dvadesetak dana, dogodilo se u četvrtak u kasnim večernjim satima, kad su dvojica maskiranih i automatskim puškama naoružanih muškaraca upala u objekt benzinske crpke “Petrol” na Žovnici iznad Mostara.

Pljačkaši su najprije nasrnuli na zaštitara i oteli mu pištolj, a potom su ispraznili blagajnu, u kojoj su se nalazile skoro 2.000 maraka, te su se pješice udaljili u nepoznatom pravcu.

Posljednje dane listopada obilježile su pljačke poslovnica brze pošte na mostarskom Bišću Polju, koje su počinjena po skoro istom šablonu. Iz poslovnice “X-Expressa” uzeli su skoro 10.000 KM, a iz “Euro Expressa” vreće sa pošiljkama, u kojima su se, kako se pretpostavlja, nalazile skupocjene stvari.

U tu poslovnicu upali su s “heklerom” i “kalašnjikovom”, a radnike su prestravili pucajući u zrak te su ih nakon pljačke čak i zaključali, piše Dnevni avaz.

Zatražili sef

Veliki strah pretrpjeli su i uposlenici dvije poslovnice benzinske crpke “Petrol” uz magistralnu cestu M-17 u naselju Željuša kod Mostara. Sa plijenom većim od 3.000 KM, pobjegli su BMW-om. Usprkos činjenici da su ih jurile i mostarska i jablanička policija, razbojnicima se trag izgubio, dok je automobil pronađen u selu Glodnica na obali Jablaničkog jezera. To je, ujedno, jedini trag koji za sada imaju istražitelji.

Nijedan slučaj nije riješen, kao ni onaj od 7. listopada, kad su dvojica naoružanih razbojnika od zaštitara u objektu “Bingo” kod Čitluka zatražili sef s novcem, nakon čega su pobjegli. Trag se izgubio i razbojniku koji je 9. listopada usred dana ušetao u poslovnicu “Raiffeisen banke” u Mostaru kod zgrade “Spajalica”, odakle je, uz prijetnju oružjem, uzeo 2.000 KM.

Balić: Nedostaje policajaca

Nail Balić, predsjednik Sindikata policije HNŽ, smatra da se kronični nedostatak policajaca reflektira na sigurnosnu situaciju u HNŽ.

”Poznata je činjenica da u Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ nedostaje 300 policajaca. Nedavno je izvršen prijem njih 75. No, to je samo kap u moru. Manjak ljudstva i nepokrivenost terena policajcima dovodi upravo do porasta takvih djela. S druge strane, neophodno je pooštriti kaznenu politiku”, kazao je Balić, prenosi bljesak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare