Published On: Čet, pro 14th, 2017

MONSTRUMI ‘Silovali da bi dobili natprirodne moći’

Jedanaestorica pripadnika Isusove vojske iz Konga osuđena su u srijedu na doživotni zatvor zbog masovnog silovanja malih djevojčica i beba između 2013. i 2016. godine.

Borci paravojne postrojbe Djeshi ya Yesu, odnosno Isusove vojske, silovali su djevojčice jer im je “duhovni savjetnik rekao da će dobiti nadnaravne moći od djevičanske krvi”, izjavili su tužitelji na sudu.

Vojnici su optuženi za silovanje najmanje 37 djevojčica, među kojima je jedna imala 18 mjeseci, pokraj sela Kavumua u razdoblju između 2013. i 2016. godine.

“Duhovni savjetnik”: Silovanje vrlo mlade djece daje zaštitu od neprijatelja

Vođa postrojbe Frederic Batumike zaposlio je “duhovnog savjetnika” koji je borcima rekao da će silovanjem vrlo mlade djece dobiti “mističnu zaštitu protiv svojih neprijatelja”, naveli su tužitelji.

Isusova vojska također je optužena za ubojstva i sudjelovanje u ilegalnoj trgovini oružjem. Sud je zaključio da su počinili zločine protiv čovječnosti i odredio naknadu od 5000 dolara svakoj od žrtava silovanja te 15.000 dolara obiteljima muškaraca koje su vojnici ubili, prenosi Index.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare