Published On: Uto, svi 31st, 2016

MOGUĆ ZNAČAJAN PORAST SUŽIVOTA: BHRT naime privremeno prekida emitiranje programa od 30. lipnja

Upravni odbor BHRT-a danas je donio odluku da od 30. lipnja privremeno prekine produkciju i emitovanje programa, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Ova odluka, kako je priopćeno, izravna je posljedica duga entitetskih emitera od 25 milijuna KM: Radio-televizije Federacije BiH 16,5 milijuna, i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 milijuna KM.

Institucije države nisu riješile dugotrajan problem RTV pristojbe i financiranja javnog servisa. Današnja odluka je time iznuđena i samo najavljuje realne okolnosti koje će nastati nakon 30. lipnja, kada ističe dosadašnji model naplate RTV pristojbe.

Ova odluka imat će posljedice na funkcioniranje cjelokupnog sustava javnog emitiranja.

Upravni odbor je naložio poslovodstvu BHRT-a da najtješnje surađuje s poslovodstvima entitetskih emitera na pronalaženju rješenja koja će otkloniti razloge zbog kojih je donesena današnja odluka.

Zbog krizne situacije u kojoj se BHRT nalazi, Upravni odbor će biti u stalnom zasjedanju.

O ovoj odluci i dramatičnoj situaciji u kojoj se nalazi BHRT bit će obaviještena javnost, domaće i relevantne međunarodne institucije, navedeno je u priopćenju.

Bosna i Hercegovina će, ukoliko se ništa ne poduzme, postati jedina europska država koja neće imati javni servis na državnoj razini.

Na kraju današnje sjednice izvršena je i redovna rotacija na poziciji predsjedavajućeg. Od iduće sjednice, Upravnim odborom BHRT-a će predsjedavati Sanja Latinović iz Banjaluke./HMS/