Published On: Sub, velj 26th, 2022

Moćni raketni sustav na putu prema Ukrajini; Kremlj: Putin naredio zaustavljanje ofenzive, ali Zelenski nije htio pregovarati

Kremlj tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio zaustavljanje ofenzive u Ukrajini u petak, očekujući pregovore s Volodimirom Zelenskim, ali im je poručio da nastave kada se to nije dogodilo.

CNN je objavio snimku iz Rusije na kojoj se vidi iznimno moćan raketni sustav TOS-1. Ovaj bacač raketa nalazi se na kamionu i, kako piše CNN, ide prema Ukrajini.

TOS-1 je raketni sustav postavljen na šasiju tenkova T-72 koji ispaljuje termobarične rakete i prvi je put korišten tijekom sovjetskog rata u Afganistanu, a nedavno je korišten i u Siriji.

Riječ je o raketama koje na mjestu na koje padnu izazovu ogromne požare koji sprže veliko područje.

Policijski sat u Kijevu

Kijev je proglasio novi policijski sat.

Kako je objavio Kličko, trajat će od 17 sati do osam ujutro. Odluka kreće od danas.

Rusi 30 kilometara od Kijeva

Britansko ministarstvo obrane objavilo je da je veći dio ruskih snaga koje napreduju u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu sada 30 kilometara od gradskog središta.

Velika Britanija, koja je prije osporila ruska izvješća da su ruske snage zauzele jugoistočni grad Melitopolj, rekla je da ukrajinska vojska nastavlja pružati otpor širom zemlje.

“Ruske snage nastavile su napredovati u Kijevu, a većina njihovih snaga sada je 30 kilometara od središta grada”, objavilo je ministarstvo obrane na Twitteru.

“Rusija tek treba uspostaviti kontrolu nad zračnim prostorom nad Ukrajinom, što uvelike smanjuje učinkovitost ruskog ratnog zrakoplovstva. Ruske žrtve će vjerojatno biti teške i veće od onoga što očekuje ili priznaje Kremlj”, navodi se.

Rusi mijenjaju taktiku?

Ukrajinski ministar obrane tvrdi da Rusi mijenjaju taktiku. Kaže da su pogriješili i doživjeli neuspjeh.

Tvrdi da su njihovi napadi zaustavljeni te sada prelaze na sabotažu i padobranske desante.

Pomoć Ukrajini, Njemačka šalje kacige

Brojne države najavile su slanje vojne pomoći Ukrajini koja se bori protiv ruske invazije čije se snage približavaju i ukrajinskoj prijestolnici, a Njemačka se našla pod kritikom Kijeva jer se odlučila samo za slanje pet tisuća kaciga, javljaju agencije.

Kremlj: Putin je naredio zaustavljanje napada, ali…

Kremlj tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio zaustavljanje ofenzive u Ukrajini u petak, očekujući pregovore s Volodimirom Zelenskim, ali im je poručio da nastave kada se to nije dogodilo.

Glasnogovornik vlade Dmitrij Peskov rekao je da je operacija nastavljena u subotu poslijepodne nakon što je ukrajinsko vodstvo odbilo pregovarati, prenosi Reuters.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

E ako Tos ne pomogne ruusima, ništa im drugo neće pomoći.

HR🇭🇷HB❤️🤍💙
HR🇭🇷HB❤️🤍💙
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Garant