Četvrtak, 18 srpnja, 2024

MLAKIĆ: Kultura i znanje se u BiH tretiraju kao prirodni neprijatelji

Must Read
Josip MlakićJosip Mlakić jedno od najvećih imena književnosti u BiH, Hrvat iz Uskoplja, mjesta u Središnjoj Bosni, progovorio je  za TV KISS o svom životu iza knjige, slavi od umjenosti, politici, Mostaru, Hrvatima u Bugojnu…, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Mlakić kaže kako je za dobrog pisca najveći korak u karijeri svladavanje vlastitog ega, odnosno umjetnost brisanja. „Najpotrebnije je shvatiti da ono što misliš da jeste – nije“, kaže pisac.

Na pitanje zašto je ratna tematika nit vodilja kroz sva njegova djela Mlakić odgovara:  „Pisac mora pisati samo ono čemu je svjedočio. Ono što je dijelom njegova života, sve drugo je eskapizam – bijeg od stvarnosti, a tim se bave skribomani“.

Mlakić je uspješni i nagrađivani romanopisac po čijim su djelima snimljeni i filmovi. Neki od uspješnica koje sam Mlakić izdvaja su „Kad magle stanu“ i ekranizirani „Živi i mrtvi“ – koji je i potvrdio Mlakićev status u književnim krugovima. Za svoje stvaranje u novije vrijeme kaže da je minimalističko, po uzoru na velikog Hemingway-a u šablonu „manje je više“.

U nastavku pogledajte snimku emisije Nadležno ministarstvo TV Kis u kojoj je Josipa Mlakića intervjuirao urednik TV Kis Tvrtko Milović.

/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -