Published On: Pet, stu 5th, 2021

MLADIM REVOLUCIONARIMA JE DOSTA: Javnost omamljena, sve građane dići na noge i svijetu reći “Dosta je!” – kaže Trnka

Profesor ustavnog prava dr. Kasim Trnka i borac za BIH kakvu je vidi On, komentirajući odluke Vijeća sigurnosti UN-a o BiH, kazao je da je i dalje mnogo nepoznanica u vezi s usuglašenim tekstom rezolucije o BiH, o kojem je jučer raspravljano u New Yorku.

Loša poruka

Trnka je mišljenja da je ovo neki „veliki dogovor Rusije i SAD“.

Ne vjerujem da bi Amerikanci pristali na ovakvo poniženje, da izostane obraćanje visokog predstavnika, iza kojeg stoje oni i sve države Europe. Da su zadovoljni ostankom EUFOR-a, ali na mandat od godinu. Mislim da je ovo jedna loša poruka za Bosnu i Hercegovinu – kaže Trnka za “Avaz”.

Naglašava da nakon ovoga što se dogodilo u Vijeću sigurnosti UN-a sada treba tražiti alternativu da bi se zaustavio Milorad Dodik sa svojim prijedlozima o raspadu BiH.

Ono što se dogodilo, budući da se Rusiji pridružila i Kina, jeste da je sada taj blok postao vrlo jak. Međutim, ne znam što je Amerika uradila, kakav deal su napravili da se izravna odnos snaga. Očigledno je da se odnosi između velikih sila stalno mijenjaju – ističe Trnka.

Trnka kaže da se više ne može šutjeti i da se mora reći svijetu “dosta”.

Moramo, kao prvo, dići sve građane na noge i svjetskoj javnosti reći da ne može ovo više ovako. Da pravite trule kompromise kroz vaše pregovarače, a ne primjenjuje standarde koji važe u njihovim zemljama. Uvijek je nešto napola i suprotno od toga i uvijek su neka iščekivanja – bit će vam kasnije bolje – dodaje Trnka.

Javnost omamljena

Naša javnost kao da je omamljena, šuti i gleda. Svi nekako nijemo gledaju šta Dodik radi i kako provodi rusko-beogradsku politiku u BiH. Svi se moramo probuditi. I građansko društvo i mediji. Jer svi vidimo što se radi – ističe Trnka.

Apeliramo na građane da poslušaju Trnku i da se probude. Građani dižite se, ajmo , buđenje!
guest
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Odmah treba da se dignu Srbi i Hrvati u svojim sredinama u masovne prosvjede protiv gradjanske BiH i posalju poruku svijetu da nikad nece pristati na takvu drzavu. Klin se klinom izbija!

Ante
Ante
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

OVAJ TRNKA JE

RATNI HUSKAC

ISLAMISTA

NEPRIJATELJ BIH

KRETEN KOJI NEĆE DA ZNA DA U BIH ŽIVE I SRBI I HRVATI

KRETEN KOJI JE POTURICA ČIJI PREĆI SU PRIMILI ISLAM I PROMIJENILI SVOJU PRAVOSLAVNU VJERU

MRZITELJ SVEGA ŠTO NIJE TURSKO I ISLAMISTI KO.

LIJECITI GA POD HITNO

Dunja
Dunja
Odgovori   Ante
1 mjesec prije

Brabo. Sve tačno.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
1 mjesec prije

Kasime ,pohlako bolan da vas još malo gledamo kako se koprcate u svojoj dezorijentaciji , suncokreti se okreću čas Europi čas đamahiriji baš je zanimljivo ,uh

Mornar
Mornar
Odgovori   Bruce Lee.
1 mjesec prije

Sto hoce ova stara ishlapela konjina.Odkud ih samo izvlace.

Dunja
Dunja
Odgovori   Mornar
1 mjesec prije

Renovira kuću u Kupreškoj ulici. Fali malo još za crijevo u ćenifi da ispira bulju. Sda treba da mu kupi neko kinesko. Ima kod željinog stadiona.

Dunja
Dunja
Odgovori   Bruce Lee.
1 mjesec prije

Nije ni čudo što je kasim dezorijentisan kad su mu oči posvađane.

Dostan
Dostan
1 mjesec prije

Kasim Trnka & company će ustati na noge i svjetskoj javnosti će reći da ne može više ovako!!!

:-)))))))))))))))))))))))))))
Stvarno sam se počeo smijati, evo ne znam. Vicevi o Bosancima, to uopšte nije pretjerivanje. Udobno se smjestiti, kokice, sokić i gledati komediju uživo.

Dunja
Dunja
Odgovori   Dostan
1 mjesec prije

🤣🤣🤣👍

never baklava
never baklava
1 mjesec prije

Kasim Trnka:
“Svi se moramo probuditi. I građansko društvo i mediji. Jer svi vidimo što se radi”.
……………………………………………..

Trnki puna usta graDŽanstva. Kakvog stvarnog sadržaja je to graDŽanstvo (?) Trnka je kao bivši veleposlanik BiH u Hrvatskoj pokazao nakon popisa stanovništva u Hrvatskoj 2011. godine.

Na obrascu za popis stanovništva za muslimane su bile predviđene tri mogućnosti izjašnjavanja: Hrvat musliman, Musliman, Bošnjak.

Jedan samodeklarirani Hrvat musliman Zlatko Hasanbegović, a ustvari velikomusliman, zajedno s Trnkom, Islamskom zajednicom HR i IZ BiH, uz podršku bošnjačke politike, smislio je kovanicu “Trojedan Bošnjak”. Ultimativno su zahtijevali korekciju, odnosno nakon popisa sve tri opcije svrstati u Bošnjake – “Trojednog”. Uz to su zahtijevali i “Trojednom Bošnjaku” priključivanje onih koji su se izjasnili kao i Romi i Albanci muslimani. Cilj je bio omasoviti Bošnjake u Hrvatskoj, utemeljiti političku stranku, ući u Sabor, a zatim Hrvatsku ucjenjivati i onemogućiti joj sprječavanje majorizacije Hrvata u BiH od strane bošnjačke politike.

Inače bezmuda službena politika u RH bila je već podvila rep i pristala na Trnkin ultimatum ali su se pobunili Romi i Albanci muslimani jer nisu željeli završti službeno kao Bošnjaci. Apsurd je što su velikobošnjačke i velikomuslimanske ciljeve u Hrvatskoj umjesto države spriječile romska i albanska manjina.

Iako se za promidžbene potrebe i zamajavanje Hasanbegović i Trnka KAO razlikuju (prvi je navodno Hrvat musliman, a drugi navodno graDŽanin musliman) eto koje je kvalitete i kojeg sadržaja njihovo graDŽanstvo u BiH, kao i bošnjačke političke, vjerske, intelektualne i ine elite.

Pljuc!

Last edited 1 mjesec prije by never baklava
Dunja
Dunja
Odgovori   never baklava
1 mjesec prije

Mislim da je Trnka prezime Češkog porijekla. Završilo je kod bošnja po ugledu na Sabahudin Kurt, Kemal Monteno itd. Međutim najdalje je otišao eminentni travnički doktor nauka Kurtčehajić. Ni tamo, ni ovamo. Za svaki slučaj. S koje strane vjetar zaduva. Nek se ima i ovo I ono.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
1 mjesec prije

Je li ovo onaj gospodin što je sa novcima veleposlanika Bonda svojedobno pravio nekakve ustavne preinake i pisao parlamentu BiH o mehkom rušenju aktualnog ustavnog poredka u BiH…tko li je ono još s njim bio sve mi se čini i veliki Hrvat Zubak, ne dajte mi lagati, da se ne ogriješim o čovjeka i još je tu bila jedna osoba, vara me sjećanje…
Tko pamti neka me nadopuni.
I što sad.
Ovaj gospodin ponovno apelira na rušenje ustavnog poredka (dejtonskog) , mada on osobno nije nosio pušku i iz sigurnosti je uvijek imao nešto protiv Alije, Bakira i ostalih da bi sebe istakao kao “poznavaoca” ustavnog prava.
Pitam se da li SIPA još uvijek radi, kada su ljudi 70+ u pitanju, posebice ako su veliko muslemani i nacionalisti koji javno izražavaju svoj animozitet prema srbima i hrvatima u BiH.

Last edited 1 mjesec prije by Robinzon Kruso
Dunja
Dunja
Odgovori   Robinzon Kruso
1 mjesec prije

Ovaj čovjek je gospodin ko što i ja piškim stojeći.

Dunja
Dunja
1 mjesec prije

Ma Kasime jesi li još živ. Kako Ide renoviranje tvoje kuće na Grbavici što ti sda radi? Besplatno. Za one države si plaćao ratu kredita za kuću 2 dinara mjesečno, ko cijena kutije šibica. Nešto kao 2 km mjesečno, recimo. I onda si hvalio onu državu, a sada hvališ ovu državu. U svakoj državi si za sebe neku korist iščupao. Pravi doktor prava i svih znanja ovog dunjaluku.

Danilo V
Danilo V
Odgovori   Dunja
29 dana prije

I on je u kategoriji Prcić univerziteta..
Al treba mu dat pusku..da vidimo kako “nisani”

Komentar
Komentar
29 dana prije

Ma tko vas pita! Ovdje možda sve tri strane hoće podjelu zemlje i to mirnim putem. Ali EU i Amerika neće utjecaj Turske i Rusije ovdje. Sve će to riješiti EU i Amerika. Samo opušteno.

Komentar
Komentar
29 dana prije

Nitko vas ništa ne pita. Ni Trnku, ni Srbe ni Hrvate. Eu i Amerika ne daju utjecaj Turske i Rusije ovdje. Samo opušteno. Za kriminal će odgovarati svi koji trebaju, rata neće biti, a ni podjela.

Komentar
Komentar
Odgovori   Komentar
29 dana prije

EU

Pero
Pero
29 dana prije

Kad je ovaj mladi, kakvi su stari revolucionari? Nešto poput Fate Orlović