Published On: Pet, stu 5th, 2021

CNN uvrstio Mostar na popis najljepših malih gradova u Europi

CNN je objavio listu najljepših malih gradova u Europi na kojoj se našao i hercegovački dragulj Mostar. Na prestižnom popisu našli su još dva grada iz bivše Jugoslavije, hrvatska Korčula i slovenački Piran.

Mostarski Stari most, piše CNN, koji su izgradili Osmanlije u 16. stoljeću, dugo se smatrao jednim od najboljih primjera balkanske islamske arhitekture. Uzdignut visoko preko rijeke Neretve, to je jedna od najpoznatijih znamenitosti na Balkanu, a tradicionalno lokalno stanovništvo skače s mosta. Danas je to stanica na Svjetskoj seriji Red Bull Cliff Diving.

– Most su srušile hrvatske snage u studenom 1993. tijekom rata u Bosni i Hercegovini, netočno navodi CNN i dodaje; -Rekonstruirani most izgrađen je 2004. godine, a Mostar je danas omiljeno odredište u Bosni i Hercegovini i popularan jednodnevni izlet iz Dubrovnika, piše CNN.

Također, u dijelu tekst o Korčuli navodi se da kad otok, koje mirno sjedi u Jadranskom moru, jednostavno nije dovoljan, tu je Korčula, koja se izdvaja od istoimenog otoka na malenom poluotoku.

– Mještani kažu da je ovdje rođen avanturist Marco Polo, Mlečani to osporavaju. Bilo kako bilo, to je grad svjetske klase, s blistavim bijelim ulicama i zgradama isklesanim od lokalnog kamena, vodom gotovo posvuda i prekrasnim zgradama koje su ostavili Mlečani, koji su ovdje stoljećima vladali – piše na CNN-u.

Lista gradova

Lista najljepših malih gradova Europe sadrži još gradove Giethoorn (Nizozemska), Guimaraes (Portugal), Roscoff (Francuska), Anghiari i Mazara del Vallo (Italija), Nafplio (Grčka), Clovelly (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Dinkelsbuhl (Njemačka), Kenmare (Irska), Reine (Norveška), Regencos (Španjolska) i Tarnow (Poljska)./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bruce Lee.
Bruce Lee.
26 dana prije

Zapadni dio nešto je više od Mostara za razliku od mahalara ,civilizacija !!! i slijep to uvidi.

Primus
Primus
Odgovori   Bruce Lee.
26 dana prije

mora da su oduševljeni socijalističkom arhitekturom zapadnog mostara

Brcak 215
Brcak 215
26 dana prije

Lijepi nas Bosnjacki Mostar.Cak i hrabri bojovnici moraju priznati da je sve zanimljivo na nadoj strani.

never baklava
never baklava
25 dana prije

Jutarnji list danas je objavio laž – Stari most u Mostaru srišile su hrvatski pripadnici HVO-a.

Jutarnji list i njegov novinar Lovro Belošević također pišu o najljepšim malim gradovima u Europi, odnosno o Korčuli, Piranu i Mostaru.

U tekstu o Mostaru tvrde kako su Stari most srušile hrvatski pripadnici HVO-a?!

A mi se čudimo lažima i propagandi Bošnja?!

Poveznica:

https://www.jutarnji.hr/life/putovanja/cnn-sastavio-listu-najljepsih-malih-gradova-u-europi-medu-njima-su-i-tri-ljepotana-iz-regije-15116996

Brcak 215
Brcak 215
Odgovori   never baklava
25 dana prije

Pa da HVO ga srusio,da nisu mozda komarci😊