Published On: Sri, velj 10th, 2021

Mladić iz Gradiške uhićen zbog pedofilije, vrbovao djevojčice iz BiH i regije

Mladić iz Gradiške uhićen zbog pedofilije, vrbovao djevojčice iz BiH i regij

Policija je uhitila tridesetdvogodišnjeg J.E. iz Gradiške, osumnjičenog da je preko Instagrama vrbovao na desetine djevojčica iz BiH i regije, potvrdili su izvori “Nezavisnih novina”.

U pitanju je, inače, stari policijski znalac, odnosno povratnik u ovom krivičnom djelu, zbog kojeg je na osnovu pravosnažne presude hrvatskog pravosuđa odrobijao godinu i dva mjeseca.

Jedan slučaj, za koji ga terete, odnosi se na ovu i prošlu godinu, a već je, kako ističu izvori “Nezavisnih novina”, u poodmakloj fazi istrage.

Naime, osumnjičen je da je, koristeći profilom na Instagramu, ostvario kontakt s desetogodišnjom djevojčicom iz FBiH.

“Kako se sumnja, potom je s umišljajem, iako je prethodno upozoren da razgovara s maloljetnom osobom, od nje zahtijevao kreiranje i slanje fotografije seksualno eksplicitnog sadržaja, odnosno sudjelovanje u pornografskoj predstavi”, naveli su iz Federalne uprave policije (FUP).

Osumnjičen je, prema riječima izvora banjalučkog medija, da je bio uporan u tome da stupi u video-poziv sa tom djevojčicom, šaljući joj svoje seksualno-eksplicitne fotografije, a sve u cilju zadovoljenja svoje nastrane pohote. I to nije sve.

“Postoje sumnje da je osumnjičeni u prethodnom razdoblju kontaktirao više desetina maloljetnih osoba s područja BiH i regije, a što će biti predmet daljeg rada na ovom predmetu”, naveli su iz FUP-a.

Nakon višemjesečne istrage, J.E. su danas uhitili pripadnici FUP-a, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a u suradnji s MUP-om Republike Srpske i Okružnim javnim tužiteljstvom Banjaluka./HMS/