Published On: Thu, Apr 26th, 2012

Mišo Kovač: HDZ mi je platio 2,5 milijuna eura za nastupe i još duguje

mate-miso-kovac-om-013Ne znam kako su oni prikupljali novac, time neka se bave Uskok i Državno odvjetništvo. Ja znam samo da su mi ostali dužni, oštar je bio u srijedu Mate Mišo Kovač. Njega su Sanader i HDZ angažirali za nastupe u nekoliko kampanja od 2003. do 2009. godine.

 

U svom iskazu na suđenju za Fimi mediju bivši rizničar Mladen Barišić rekao je kako su Miši iz crnog fonda stranke isplatili 80.000 eura. Mišo tvrdi kako nikad nije dobio sav novac koji je dogovorio s HDZ-om.

– Ne želim govoriti o iznosu koji mi duguju. Dobio sam nešto, ali ne sve. Jedan dio su mi rekli poslati, ali nisu mi nikad poslali – kaže Mišo, koji, prema svjedočenjima, nije jedini pjevač koji je dobio kuvertu.

Mišo Kovač ekskluzivno: HDZ mi je platio 2,5 milijuna eura!

Znate vi koliko sam ja dobio novca od njih u ovih 20 godina za sve nastupe? Milijune, barem 2,5 milijuna eura! Napiši tako, nemoj me zajebati, rekao nam je u srijedu rezignirani Mišo.

Nije htio nagađati tko je izigrao dogovor i pokrao njega, legendu hrvatske estrade. No ako je dogovoreni novac nestao na putu od stranačke centrale do Miše Kovača, ispada da su HDZ-ovi tekliči okradali i crni fond!