Mišo je i 1972. napravio kaos među navijačima, ali svojim nogometnim majstorijama

MIŠO KOVAČ izazvao je ludnicu kad se pojavio na Poljudu gdje se odvijala utakmica Hrvatske i Rusije. U suradnji s Yugopapirom prisjećamo se kako je 1972. Mišo svojim nogometnim majstorijama također izazvao kaos među obožavateljima.

Siječanj 1972.: Više od tri tisuće Splićana oduševljavalo se bravurama Miše Kovača – ali ovoga puta kao golmana.

Torcida, u kojoj su se bučno isticale predstavnice ljepšeg spola, fanatično je aplaudirala svom ljubimcu. Kada se utakmica između veterana Hajduka i ekipe Zvijezde završila, neobuzdani “navijači” su provalili na teren i skoro “oteli” popularnog pjevača.

Duže vrijeme “otmičari” su se oglušivali i o molbe Anite Baturine, Mišine djevojke.

Smilovali su se tek kad je umorni pjevač-golman zaželio popiti Coca-Colu.

Tradicionalni turnir u malom nogometu, nedavno održan u Splitu, okupio je sedam ekipa, ali najveći interes izazvao je susret između veterana Hajduka i tima Zvijezde, čiji je gol branio Mišo Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hajduk su igrali nekadašnji asovi Vukas, Papec, Vidošević, Grčić i drugi, a u timu Zvijezde, pored Kovača, glavne udarne snage bili su popularni Roko iz Našeg malog mista, Boris Dvornik, i kompozitor Toma Bebić.

Boris Dvornik igrao je samo jedno poluvrijeme.

Bio je umoran jer je na utakmicu došao direktno iz Varaždina, gdje sa Silvanom Armenulić snima film Lov na jelene u režiji Fadila Hadžića.

A Toma Bebić proslavio se time što je dao jedan efektan gol Hajduku.

(Ilustrovana, 1972.)

more recommended stories