Subota, 13 travnja, 2024

MIROSLAV LAJČAK Nadam se da se neće dogoditi bitka tko će odbiti dogovor i “postati heroj” u očima šačice birača

Must Read

SARAJEVO – Mogućnost sankcioniranja BiH i dalje postoji , jer nema dogovora o provođenju odluke Europskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu ” Sejdić i Finci ” , izjavio je ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak .

Lajčak , bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH , ne smatra da je BiH pod sankcijama , ali navodi da je na dnevnom redu , i to kao problem , što nije nimalo dobro .

” Važno je da dogovor bude postignut i ova prepreka koja zaustavlja europski put BiH ukinuta ” , rekao je Lajčak za ” Dnevni avaz ” .

Prema njegovom mišljenju , sastanak u Bruxellesu pokazao je da postoji mogućnost dogovora , kao i razlog da se vjeruje da će do 10. listopada dogovor biti postignut .

On se nada da se ovog puta neće dogoditi bitka unutar BiH ko će odbiti dogovor i ” postati heroj ” u očima šačice birača .

Lajčak se nada da su politički lideri u BiH svjesni u kakvoj je BiH poziciji i kolika je njihova odgovornost da dogovor bude postignut .

On je rekao da je sastanak Vijeća ministara vanjskih poslova EU 21. listopada i da je BiH na dnevnom redu .

” Tada ćemo razgovarati o BiH ili kao problemu ili kao državi koja je uklonila glavnu prepreku na europskom putu . Zar itko ozbiljan smatra da EU želi , uz sve izazove koje ima , da uvozi dodatne probleme . BiH treba pokazati da je njeno članstvo EU dobro i za Uniju , a ne samo za nju ” , pojasnio je Lajčak .

 

( SRNA )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -