Published On: Čet, kol 4th, 2016

Miloševića ilegalno boravi u Crnoj Gori, iako se izjasnila kao Crnogorka

MARIJI MILOŠEVIĆ (50), kćeri bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, ne vrijede više osobni dokumenti pa je prisiljena boraviti unutar granica Crne Gore, pišu srpski i crnogorski mediji.

Miloševićevoj kćeri su istekli srbijanski dokumenti – osobna karta i pasoš. Crnogorci joj ne žele dati državljanstvo, jer se nalazi na potjernici zbog pucnjave u vili „Mir“ u travnju 2001. godine.

Marija je tražila crnogorsko državljanstvo, ali ga ne može dobiti dok ne donese odjavu srbijanskog državljanstva. I tu nastaju problemi, jer u Beogradu ne može dobiti potrebnu dokumentaciju pošto se protiv nje vodi novi proces zbog optužbi da je pucala u vili “Mir” kada su uhitili njenog oca.

Ne smije izvan države

Ona je sada, zapravo zatočena u Crnoj Gori u kojoj živi ilegalno. Ne smije napuštati državu jer bi bila uhićena čim bi prešla granicu.

Marija već 15 godina živi u Crnoj Gori. Protiv nje se opet vodi postupak zbog izazivanje opće opasnosti.

Tijekom uhićenja njezina oca Slobodana Miloševića, istrčala je iz vile „Mir“ na Dedinju i pucala u zrak iz pištolja za koji nije imala dozvolu. Na jednom suđenju 2001. godine, Marija je rekla da nije htjela nikoga ubiti niti povrijediti i već je „iz očaja pucala u zrak”.

Marija Milošević je prvo živjela u Nikšiću, a kasnije se preselila u Cetinje, u naselje Bogdanov kraj. Bila je udana za Slobodana Bulatovića, turističkog inspektora iz Cetinja. Brak se raspao poslije dvije godine, ali je Marija ostala živjeti u Cetinju. Na popisu stanovništva izjasnila se kao Crnogorka.