Utorak, 16 travnja, 2024

Mile Mesar zatočio Bosance i izrabljivao ih na svom imanju

Must Read

OMIŠ – Milivoj Utrobičić, zvani Mile Mesar, uskoro bi mogao odgovarati pred zakonom zbog toga što je na svojoj farmi izrabljivao državljene BiH, saznaje se iz splitske policije, koja je jučer priopćila da će završila istragu protiv njega i da je sada za dva slučaja trgovine ljudima.

Mučio invalida

Podsjetimo, Mile je već krajem listopada završio u pritvoru, kada je izišla na vidjelo njegova praksa da preko granice dovodi Bosance i zapošljava ih na svojoj farmi tjerajući ih na najteže poslove, gdje ih je držao bez redovne hrane i plaće. Kako se može zaključiti iz jučerašnjeg priopćenja splitske policije, nije imao milosti niti prema invalidima. U lipnju se dogovorio s jednim invalidom iz BiH da ovaj dođe ilegalno raditi na Milinom imanju, a ovaj je na kraju suočen s robovskim poslovima, pokušao i pobjeći s farme. Nije uspio, a tek nakon mjesec dana, kada je vidio da mu invalid više nije sposoban raditi, Mile ga je pustio, ali nije mu dao dogovorenu plaću, već je angažirao svog prijatelja iz Aržana da vrati nesretnika preko granice nazad u BiH. Iz Bosne je ubrzo stigla zamjena. Ni novi radnik nije uspio izdržati, pa je pokušao pobjeći, ali ga je Mile pronašao i tu su se porječkali. Kada je ovaj Bosanac zaprijetio policijom, Mile mu je vratio dokumente i otpravio ga nazad u BiH. Zbog svega toga sada je policija podnijela prijavu protiv njega.
Podsjetimo, već ranije su se Bosanci žalili u medijima da ih je Mile prevario. “Kazao mi je da će mi plaća biti 400 eura, a moj posao da malo počistim oko kuće i napojim i nahranim stoku”, kazao je nedavno jedan od prevarenih koji živi u Srednjobosanskoj županiji. “Čim sam došao, presvukao sam se i počeo raditi. Tu sam zatekao Dražena iz Busovače. On mi je pričao kakav je Mile i da je on pokušao pobjeći, ali da ga je Mile stigao negdje u brdima te ga, prijeteći mu, prisilio da se vrati i radi. Ja mu nisam vjerovao. No, nekoliko dana nakon što sam ja došao da radim, tog momka je Mile, ipak, pustio da ide kući, a čuo sam poslije da je zbog stresa završio na tabletama za smirenje”, tvrdio je ovaj radnik, dodajući da je na kraju i njega Mile zlostavljao.

Novac za premlaćivanje

“Osim dogovorenog posla hranjenja koza, ovaca, krava, svinja, radio sam i sve druge teške poslove, maltao, čistio, tovario meso, radio u klaonici. Mile mi je uzeo pasoš, jer je mojoj supruzi poslao 350 maraka, a kazao mi je da će mi moj dodatni rad dodatno i platiti. Potom me je ošišao naćelavo. Svakog dana bi me vrijeđao, nazivao pogrdnim imenima, vrijeđao na nacionalnoj osnovi, prijetio mi. U međuvremenu, mojoj supruzi je kazao da sav novac koji zarađujem, trošim na alkohol i da imam drugu ženu”, govorio je u šoku ovaj nekadašnji Miletov radnik, koji je u međuvremenu saznao da je kod Mileta prije njega bilo četrdesetak bh. državljana i sve ih je maltretirao i svi su mu pobjegli. “Mile mi jeste još nekoliko puta, osim onih 350 KM koje je posalo mojoj supruzi, dao nešto novca, neku siću, ali ne ono što smo se dogovorili i ni blizu onoliko koliko sam radio pored dogovorenog posla. U međuvremenu mi je nudio 50 eura da pretučem drugog radnika, što sam odbio”, objašnjavao je ovajčovjek.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -