Published On: Tue, Sep 22nd, 2015

MILANOVIĆ VUČIĆU: Snizite ton i šaraj malo, brate

Situaciju promatramo iz sata u sata, a Srbija treba slati izbjeglice i na druge strane, izjavio je premijer Hrvatske Zoran Milanović.  Komentirao je i najave iz Srbije da će biti protumjera zbog zatvorenih Graničnih prijelaza.
Srbiji mogu poručiti da malo snize ton i, što bi se reklo: Šaraj malo, brate. Dakle šalji malo u Mađarsku, Rumunjsku, Hrvatsku… A mi ćemo se sutra u Bruxellesu, kada neće biti Vučića, dogovoriti kako problem riješiti na izvoru, dakle u Turskoj i Grčkoj, rekao je Milanović, kako javlja HRT.
Dodao je i da je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u jučerašnjem intervjuu za jednu televiziju izvrijeđala Angelu Merkel.
Što naravno ne znači da se svakoga od nas ne može kritizirati, ali tada treba imati malo više od dvije nesuvisle rečenice za reći. Ja smatram suprotno, smatram da Merkel koja je demokršćanka, dakle koja nije moja politička opcije, ali danas nema političkih opcija, smatram da Merkel radi nešto što će biti povijesno vrednovano kao dobro, kao korisno, kazao je Milanović./HMS/