Published On: Sri, lis 21st, 2020

MILANOVIĆ UZVRATIO: “Plenković je svojom izjavom aludirao da sam ovisnik o kokainu, to može samo low-life”

Zoran Milanović u Iloku se obratio javnosti. Upitan da komentira izjavu Andreja Plenkovića da je on prije četiri godine sijao mržnju, Milanović je rekao:

– Kako sam ja to 2016. posijao mržnju i agresiju? Ja želim znati to da se mogu ispričati – rekao je Milanović koji je upitan da komentira zašto ga je premijer nazvao “piromanom i vatrogascem”, predsjednik je rekao:

– On je puno vremena proveo na kroasanima u Bruxellesu i Parizu pa vjerojatno teže smišlja dosjetke, ali moramo se smijati. To znači da me drži odgovornim za taj napad. To su užasno teške optužbe. Mi se ne prepucavamo, ja nudim ograničena rješenja, a premijer se ponaša kao herojski zec koji je smislio da sazove tijelo Domovinske sigurnosti, koje je neko paratijelo.

– Mogao bih i ja sazvati šefove SOA-e i generale i pridonositi većem kaosu u Hrvatskoj, ali to neću raditi. Milism da premijer puno glumata. On spominje sanitarni kordon. Saborski zastupnici nisu goveda, nisu izvori zaraze. Miroslav Škoro može biti ovakav i onakav, ali nije terorist. Ne možemo takav rječnik koristiti – rekao je Milanović.

– Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja ovisnik o kokainu. To je inspiracija iz kloake interneta, iz septičke jame interneta. Ja imam problema s dišnim putevima, ali spominjati takvo što može samo jedan low-life – rekao je Milanović.