Merkel održala hitan sastanak s jednim od ideologa velikog migracijskog vala

Njemačka kancelarka Angela Merkel je za utorak poslijepodne, 11. kolovoza, zakazala sastanak s visokim povjerenikom Ujedinjenih naroda za izbjeglice Filippom Grandijem i direktorom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Williamom Lacyem Swingom. Zamislite, tema razgovora je bila ”kako zaštiti granice i borbi protiv ilegalne imigracije”.

Glasnogovornik Angele Merkel, Steffen Seibert, potvrdio je da će se sastanak održati u uredu kancelarke u Berlinu.

Bavarski predsjednik Horst Seehofer je istaknuo da je ”gotovo nemoguće tražitelje azila, kojima je odbijen status izbjeglica, vratiti u njihove matične zemlje zbog niza poteškoća, na primjer, jer su ti ljudi stigli u Njemačku često bez ikakvih osobnih isprava”.

Da ponovimo, njemačka kancelarka je o pitanju migracija razgovarala s kim? S visokim povjerenikom Ujedinjenih naroda za izbjeglice Filippom Grandijem, ali i direktorom Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Williamom Lacyem Swingom.

Reklo bi se, vijest kao i svaka druga. Ali nije baš tako. Naime, još jednom ćemo podsjetiti čitateljeda su upravo William Lacy Swing, generalni direktor Međunarodne organizacije za migracije (IOM), te Michael Diedring, glavni tajnik Europskog vijeća za izbjeglice i azilante (ECRE), prije nego će njemačka kancelarka pozvati sve imigrante svijeta da dođu u EU i Njemačku, dogovorili i isplanirali najveću seobu naroda u modernoj povijesti.

Naime, izbjeglički val koji je ”balkanskom rutom” Europu preplavio 2015. nije bila nikakva ”spontana migracija ratom pogođenog civilnog stanovništva”, nego pripremljeni masovni egzodus kojeg su u listopadu 2014. dogovorili William Lacy Swing i Michael Diedring, a ostatak je odradila Angela Merkel, koja se sada, uoči zbora za Bundestag i mjesto kancelarke, posipa pepelom.

Najvažniji podatak, koji se sustavno prešućuje, jest članak o planskoj migraciji (kliknuti za navedeni članak) kojeg su u  listopadu 2014. William Lacy Swing i Michael Diedring napisali za  za Europe’s World.

To je scenarij koji mora biti potaknut vizijom migracije kao procesom kojim se upravlja, a ne problemom kojeg treba riješiti. U globaliziranom svijetu ćemo, ako nastavimo graditi prepreke umjesto veza između naroda i pojedinaca, samo nazadovati. Ako se humano promiče, kroz sigurnost, red i dostojanstvo, migracija ima bezbroj prednosti. Ona pruža brojne mogućnosti, povećava prihode i životni standard, i omogućava ljudima da se obrazuju  i slijede svoje ambicije. Europska populacija u međuvremenu stari, a u EU se predviđa masovni manjak radnika, dok će radno sposobno stanovništvo u sljedećih 50 godina pasti za 45 milijuna. U mnogim zemljama su migracije usporile ili čak preokrenule trend starenja i zaustavile neodrživi omjer između radne i neradne populacije”, u listopadu 2014. za Europe’s World pišu William Lacy Swing i Michael Diedring, a ostatak posla odrađuje ”željezna kancelarka” koja sada saziva hitan sastanak s jednim od arhitekata imigracijskog vala koji nikako ne staje.

 

more recommended stories