Petak, 19 srpnja, 2024

Meloni slavi , Garibaldi se okreće u grobu…

Must Read

U statusu na društvenoj mreži X, Meloni je pozdravila usvajanje zakona te je rekla kako će on značiti i poboljšanje kvalitete rada regije.

“Više autonomije, više kohezije, više supsidijarnosti. Evo tri kamena temeljca prijedloga zakona o diferenciranoj autonomiji koji je odobren. Ovo je korak naprijed za izgradnju jače i pravednije Italije, prevazilaženje razlika koje danas postoje između različitih teritorija i garantiranje istog kvalitativnog i kvantitativnog nivoa učinka na cijeloj teritoriji”, rekla je Meloni.

Poručila je kako će zastupnici i dalje nastaviti u ovom smjeru te da će se poštovati preuzete obaveze prema građanima.

Podsjetimo, Zastupnički dom usvojio je sa 170 glasova Zakon o autonomiji kojim se utvrđuje procedura odobravanja sporazuma između države i regija Italije.

“Zakon omogućava regijama da traže šira ovlaštenja u ključnim javnim službama kao što su zdravstvo, obrazovanje te da donose odluke o trošenju novca prikupljenog od poreza”, navode talijanski mediji.

Ovakva odluka Zastupničkog doma izazvala je i veliko oduševljenje svih regionalnih predstavnika u parlamentu koji su nakon glasanja podigli i regionalne zastave. S druge strane, opozicija je u tom trenutku počela pjevati himnu Italije u znak prosvjeda.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -