Utorak, 23 srpnja, 2024

MEKTIĆ: Pozivam direktora obavještajne službe Hrvatske da objasni odakle im informacija da je BiH vehabijsko žarište

Must Read

Svi zajedno u BiH, od medije do svih sigurnosnih agencija, trebamo raditi na prevenciji, suzbijanju i procesuiranju svih oblika ekstremizma i sve što ima obilježje terorizma, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
“Neprimjereno je ono što je uradio Večernji list ili Hrvatska obavještajna služba jučerašnjim člankom. Javno bih pozvao direktora Hrvatske obavještajne službe da se oglasi i odgovori na pitanje odakle im ovakva informacija”, kazao je Mektić.
Mektić je citirao članak iz Večernjeg lista u kojem piše da je “SIPA u svom dramatičnm izvještaju potvrdila na ono što je upućivala Hrvatska sigurosna služba da je BiH vehabijsko žarište…”
“Odgovorno tvrdim da takvog izvještaja SIPA-e nema. SIPA nije pravila takav izvještaj niti ga je pravila pod takvim naslovom. To je izmislio Večernji list ili Hrvatska obavještajna služba to je njihova stvar da se dogovore i objasne. Mislim da nije korektno da se na takav način prenose informacije”, rekao je Mektić, prenosi n1.
On je naglasio da su BiH i Hrvatska partneri po pitanju zajedničke borbe protiv terorizma, ekstremizma te da bi bilo korektno da se takve informacije razmjenjuju.
“Razgovarali smo u Sarajevu na tu temu, na zajedničkom sastanku i ni na kakav način nije sugerirano da postoji takav izvještaj. Ovo je izmišljena stvar o izvještaju SIPA-e”, dodao je Mektić.
Također je istakao da nije korektno da se plasiraju ovakve netočne stvari pred turističku sezonu u BiH.
“Ne bi bilo korektno da mi plasiramo slične stvari pred ljetnu turističku sezonu u Hrvatskoj.”/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -