Srijeda, 24 travnja, 2024

Mektić: Lukač shvatio ozbiljnost situacije i pokušava naći izlaz

Must Read

SARAJEVO – Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je da mu je ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač priopćio da od sutra počinje suradnja policije RS sa Sudom i Tužiteljstvom BiH.
“Pojasnio sam mu da je oko 50 osoba srpske nacionalnosti, koji su nakon uhićenja za ratne zločine pušteni na slobodu uz mjere zabrane, došlo u situaciju da im budu određene mjere pritvora, jer MUP RS neće surađivati ​​sa Sudom i Tužiteljstvom BiH i provodi mjere zabrane “, kazao je Mektić.
Po njegovim riječima, kada je vidio svu ozbiljnost situacije, Lukač je priopćio da će od sutra početi surađivati ​​sa Sudom i Tužiteljstvom BiH.
Mektić je rekao da je do sastanka došlo na Lukačev poziv, koji je, kako je naveo, shvatio ozbiljnost novonastale situacije i koji pokušava “nađe izlaz” iz stanja u koje je doveden nakon što je Vlada RS prije tri dana donijela odluku da prekine suradnju sa SIPA i državnim pravosudnim institucijama.
“Mi nismo prekidali suradnju, nismo donosili mi zaključke, već Vlada RS. Objasnio sam Lukaču da je to neodrživa situacija i da će posljedice vladinih odluka snositi građani, prije svega oni osumnjičeni za ratne zločine, koji su uz mjere zabrane pušteni na slobodu”, naveo je Mektić.
On je dodao da o novonastaloj situaciji nije želio niti će razgovarati s predsjednikom RS Miloradom Dodikom.
Mektić je još kazao da SIPA nastavlja da djeluje u skladu sa svojim ovlastima i da će i dalje djelovati na teritoriju cijele BiH, uključujući i RS.
U Banjaluci su se večeras o prevazilaženju novonastale situacije u odnosnima MUP Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) razgovarali ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, kao i direktori SIPA Perica Stanić i policije RS Gojko Vasić , priopćeno je iz MUP RS.
Na sastanku je dogovoreno da se postojeći sporazum o operativnoj suradnji i koordinaciji doradi i precizno definira, i dogovori buduća suradnja u borbi protiv terorizma, navodi se u priopćenju.
Kako je priopćeno iz MUP RS, tijekom sljedećeg tjedna ovaj operativni sporazum će dogovoriti i potpisati Vasić i Stanić “s ciljem učinkovitijeg postupanja i koordinacije u budućoj suradnji”.
Vlada RS je prije tri dana odlučila prekinuti svaku daljnju suradnju sa SIPA i pravosudnim insitucijama BiH, a ministar unutarnjih poslova RS ranije danas je izjavio da će MUP RS i oružjem spriječiti svaki pokušaj SIPA ući u institucije RS.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x