Međugorje će biti priznato mjestom vjere i molitve, ali vidioci će biti izolirani?

Kako prenosi talijanski list Il Giornale, Kongregacija za nauk vjere predala je papi Franji svoje izvješće o Međugorju.

Premda sadržaj izvješća nije službeno objavljen, Il Giornale piše kako je Kongregacija Međugorje prepoznala kao „mjesto vjere, molitve i pobožnosti“, ali ne i kao svetište, te kako i dalje nema potvrde o nadnaravnosti ukazanja, što je i bilo za očekivati budući da (navodna) ukazanja još uvijek traju.

Prema pisanju talijanskog lista, Kongregacija je u svojem dokumentu pozvala vjernike da i dalje hodočaste u Međugorje, ali da se suzdrže od susreta sa vidiocima i sudjelovanjima na navodnim ukazanjima, koja troje od njih još uvijek svakodnevno imaju, kako bi se izbjegli mogući fanatizmi.

– Mirno i spokojno iščekujem Papinu odluku – izjavila je za Il Giornale vidjelica Vicka Ivanković.

Spomenimo kako je u prijašnjim dopisima Kongregacije za nauk vjere izražen sličan stav glede hodočašća u Međugorje: „hodočašća su dopuštena pod uvjetom da se ne smatraju priznanjem događaja koji su još u tijeku i koji još zahtijevaju crkvena ispitivanja“.

Povodom 34. obljetnice međugorskih ukazanja, poznati katolički novinar i publicist Vittorio Messori u razgovoru za RAI izjavio je kako “nepriznavanjem Gospinih ukazanja (u Međugorju) Papa riskira shizmu”, no dodao je kako očekuje tek “privremenu odluku” s obzirom da su međugorska događanja još uvijek u tijeku. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/medjugorje-ce-biti-priznato-mjestom-vjere-i-molitve-ali-vidioci-ce-biti-izolirani/69319#sthash.cnRe1u04.dpuf