Utorak, 25 lipnja, 2024

Masovno zapošljavanje u Federaciji

Must Read

SARAJEVO – Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, Kenan Rešo. danas je najavio da će ovaj zavod 9. kolovoza objaviti javni oglas za apliciranje na četiri programa aktivne politike zapošljavanja u Federaciji BiH te da će oglas biti otvoren do 24. kolovoza.

Rešo je kazao novinarima da se radi o programima za koje je izdvojeno 12 milijuna KM, a da je cilj kroz njih zaposliti negdje oko 4.500 osoba.

To su Program sufinanciranja zapošljavanja “Prilika za sve”, Program sufinanciranja samozapošljavanja mladih osoba “Omladinsko poduzetništvo”, Program zapošljavanja povratnika u 2012. godini te pilot projekt “Sistem integriranih centara za inkubirani razvoj i konsalting”.

Prvi program “Prilika za sve”, namijenjen je svim gospodarskim subjektima u FBiH koji imaju ambiciju zapošljavati i njime je u središte pozornosti vraćena nezaposlena osoba.

Ovaj program Zavod će provoditi sa županijskim službama za zapošljavanje i o tome je danas i postignut sporazum u sjedištu Zavoda u Sarajevu s predstavnicima županijskih službi.

Program daje mogućnost svakom gospodarskom subjektu s više od šest zaposlenih osoba da bude aplikant za programska sredstva.

Subjekti koji zapošljavaju žene sigurno će biti u blagoj prednosti i oni su napravljeni tako da obuhvate osjetljive kategorije stanovništva. Namijenjena sredstva za ovaj program su 8,3 milijuna KM.

Za Program “Omladinsko poduzetništvo” izdvojeno je 490 tisuća KM i njegov cilj je poticanje mladih osoba, starosne dobi do 35 godina, na samozapošljavanje.

Program zapošljavanja i samozapošljavanja povratnika je program na koji, prema Rešinim riječima, mogu aplicirati subjekti iz cijele BiH, odnosno i oni koji sjedište imaju u RS-u, a za njega je Zavod izdvojio 1,5 milijuna KM.

Četvrti projekt se odnosi na formiranje integriranih centara za inkubirani razvoj i savjetovanje.

Ovaj program ima za cilj zapošljavanje oko 600 osoba i otvoren je za lokalne samouprave u FBiH. Za njega su izdvojena dva milijuna KM.

bitno.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -