Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Manuel Valls: Francuska i Njemačka moraju spasiti EU od raspadanja

Must Read

Manuel Valls: Francuska i Njemačka moraju spasiti EU od raspadanja
Europskoj uniji prijeti opasnost od raspada ako Francuska i pogotovo Njemačka, snažnije ne zapnu da potaknu rast i zapošljavanje te ako zanemare zabrinutosti građana, rekao je francuski premijer Manuel Valls u njemačkome glavnom gradu u četvrtak.
Valls je rekao da dvije zemlje, desetljećima os oko koje se vrti EU, moraju pomoći dok se EU suočava s rješavanjem migrantske krize, nedostatkom solidarnosti između država članica, britanskim neočekivanim izlaskom iz bloka te terorizmom.
“Europa je u opasnosti da se raspadne”, rekao je Valls na događaju koji je organizirao Sueddeutsche Zeitung”. “Stoga Njemačka i Francuska imaju veliku odgovornost”, prenosi Hina
On je kazao da Francuska mora i dalje otvarati svoju ekonomiju, dok Njemačka i EU u cjelini moraju povećati ulaganja koje će potaknuti rast i otvaranje radnih mjesta, kao i jačati obranu.
O Brexitu
Budući da Velika Britanija nastoji pregovarati s EU-om o svojem položaju nakon Brexita, nadajući se ograničiti imigraciju iz EU-a ali održati mogućnost pristupa jedinstvenom tržištu, Valls je kazao da se mora spriječiti da bira samo ono što joj odgovara.
Bude li mogla preuzeti sve ono što za sebe smatra prednostima a izbjeći sve ono što smatra nedostacima, “time bismo otvorili prostor i drugima da napuste Europsku uniju”, kazao je Valls.
Imigracija je jedno od glavnih pokretača britanskog referenduma za izlazak iz EU, i Valls je rekao da blok, u koji je prošle godine ušlo više od milijun migranata, mora preuzeti kontrolu na svojim granicama.
On je dodao da glasanje o Brexitu i izborna pobjeda Donalda Trumpa pokazuju kako je važno slušati ljutite građane te da su političari koji se boje donošenja odluka  otvorili vrata populistima i demagozima.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -