Published On: Uto, ožu 19th, 2013

Mamić zbog novog incidenta kažnjen s 10.000 kuna: Običan si miš i monstrum. Ideš mi na k…c kretenu

Lakši za deset tisuća kuna zbog sudske kazne i sa još jednom uvredom u svojem “životopisu” izašao je Zdravko Mamić sa sudskog ročišta protiv Eduarda Da Silve.
Posljednju je “popio” Ivica Crnić, odvjetnik hrvatskog nogometnog reprezentativca koji Zdravka i Maria Mamića tuži zbog lihvarskog ugovora.
– Što mucaš lažove? Ti si monstrum – samo su neke od uvreda koje je Mamić uputio odvjetniku Crniću kojeg je, između ostalog, optužio da po instrukcije prije suđenja ide kod ministra Željka Jovanovića.
– Provjerite evidenciju ulazaka u zgradu Ministarstva – kazao je Mamić i otišao.
To je bilo veliko finale poprilično uzbudljive rasprave. U sudnicu od kojih dvadesetak kvadrata natiskalo se čak 16 osoba, među njima i šest novinara…
– Gospođo, molima vas da maknete novinare, alergičan sam na njih – bila je molba Zdravka Mamića upućena sutkinji, a koju je ona odbila:
– Ako osjetite posljedice te alergije, nazvat ćemo hitnu pomoć.
Potom je svoj iskaz dao Eduardo da Silva koji se povjerio da je prvi ugovor s Mamićem potpisao na svoj 18. rođendan a da nije znao što potpisuje.
– Znate, išli smo slaviti pa smo htjeli što prije završiti – kazao je Eduardo u uvodu svog izlaganja koje je trajalo gotovo tri sata. Tako smo saznali da je slavni nogometaš prvi puta fizički dobio ugovor u ruke, a prema kojem doživotno mora plaćati Zdravku Mamiću 20 posto od zarade, tek 2008. godine.
– Do tada su ugovori bili pohranjeni u uredu javnog bilježnika u Sesvetama. Mamić je tada isplatio mom dotadašnjem menadžeru Suzanu 50 tisuća dolara – kronološki je slagao priču Eudardo, dok se Mamić koncentrirao na njegova odvjetnika.
– Gospođo sutkinjo, rekao mi je da sam prodavač magle – u jednom trenutku se Crnić požalio na Mamićevo dobacivanje i inzistirao na njegovu udaljavanju. Tu je Mamić dobio prvu opomenu. Potom se Eduardo vratio svojem svjedočenju u kojem je ispričao da je od Mamića dobivao 400 njemačkih maraka dok je bio u agenciji, a kasnije je kao profesionalac u nekoliko navrata primio od Mamića pet tisuća eura.
– Poslije sam od svoje plaće u Dinamu dao 20 posto. Gdje? Nekad u njegovu uredu, nekad u restoranu, kafiću… Jednom sam tražio potvrdu, ali mi nije htio potpisati da je dobio novac te mi je rekao: “ljubavi, mi smo ljudi i vjerujemo si” – kazao je Eduardo koji je pristao da uđe u Mamićevu agenciju jer mu se Zdravko činio kao “moćan čovjek koji mu je dao do znanja da u Hrvatskoj mogu igrati samo preko njega”.
– Od Mamića sam dobio automobil, 400 njemačkih maraka džeparca i u nekoliko navrata po pet tisuća eura za koje ne znam jel’ su bile od Dinama ili od samog Mamića – tvrdi nogometaš Šahtjora koji je izrazio želju da objasni glasinu da mu je Mamić platio svadbu.
– Nakon slavlja sam htio podmiriti trošak, ali mi je konobar rekao da je Mamić sve riješio. Drugi dan sam otišao u njegov ured s namjerom da mu vratim novce, ali on mi je rekao da je to poklon – evocirao je uspomene Eduardo koji je prestao plaćati Mamiću postotak nakon što je otišao u Englesku. Angažirao je odvjetničko društvo iz Londona koji su mu rekli da Mamić nema uporište u zahtjevu da mu tadašnji napadač Arsenala isplaćuje postotak.
– Malo me zaboljelo kao čovjeka njegova reakcija kada sam otišao u London. Samo mi je pomogao da otvorim račun u banci. Ništa više od toga. A onda su mi kasnije suigrači iz Dinama rekali da je Zdravko zvao vlasnika hotela “Villa Tina” i pohvalio mu se kako će napuniti rezervoar jahte za nekoliko tisuća eura jer me, eto, prodao u Arsenal – zaključio je Eduardo koji smatra kako je Zdravko Mamić prenio ugovor na sina zbog pritiska javnosti i medijskih natpisa da je u sukobu interesa.
Tijekom njegova iskaza, Mamić je postavljajući pitanja često koristio izraze poput “ljubavi moja”, “dragi moj” i “sine moj”, a na što ga je sutkinja opomenula da je to neprimjereno.
– A što ću kada ga volim – replicirao je Mamić prije odlaska na pauzu.
– Crniću, smatram te jednim od najpametnijih osoba u zemlji, pa što ti treba ovaj slučaj u kojem znaš da ćeš izgubiti? – pitao ga je Mamić i ponudio okladu da neće dobiti spor.
– Evo, nudim ti omjer 15 prema 1 – smijao se Mamić dok ga je ovaj ignorirao. A do pauze ne bi niti došlo da je sutkinja ostala pri želji da Mamića sasluša slijedeći put, no tuženik se protivio:
– Preklinjem vas da ne prekidamo. Ako sutra u novinama izađe Eduardovo svjedočanstvo a moje izostane, razapet će me – bili su argumenti Zdravka Mamića. U svom iskazu je rekao kako je Eduarda našao ozlijeđenog kako spava na stadionu i da mu je tada ponudio ruku spasa. U daljnjem iskazu je otkrio kako je osim spomrnutih 50 tisuća dolara u Eduarda uložio 300 tisuća koje je ponovno dao Suzanu, još toliko da napadač kupi kuću u Brazilu te 200 tisuća eura s kojima je zatvorio stambeni kredit uoči odlaska u London.
– On će karijeru završiti s 21 milijunom eura zarade, Dinamo je na ime transfera dobio 13,5 milijuna a ja niti lipe. I na kraju sam ja luzer koji se proganja poput zvijeri – žalio se Mamić koji je izrazio žaljenje što je došlo do susreta na sudu.
– Da ti nisi mene nisi ovrši, ne bi ja tebe tužio i sad bi s reprezentativcima bio na ručku – kazao mu je Eduardo što je bio okidač za nove izljeve ljubavi nejgova bivšeg pokrovitelja:
– Krvarim što je došlo do ovoga, ali moja ljubav prema tebi neće biti ugašena. Siguran sam da to ne govoriš ti već tvoja supruga – u jednom trenutku mu je rekao Mamić kojeg su posebno iznervirala pitanja Eduardovogo odvjetnika koji je htio dokazati da je Mamić bio u sukobu interesa jer je kao vodeći čovjek Dinama ubirao proviziju od Eduarda koji je igrao u Dinamu. Dovoljno da krenu salve uvreda. Tako je Mamić ponovno “počastio” Crnića. Dovoljno da sutkinja reagira:
– Gospodine Mamić, kaznit ću vas i izbaciti iz sudnice ako se ovo ponovi – kazala mu je sutkinja na što je Mamić odgovorio da će se baciti kroz prozor na glavu kada mu Crnić postavi normalno pitanje.
– Gospođo, svi su na Eduardu zaradili, a ja sam bez kinte. Sve je super, a ja ispadam luzer i gubitnik – žalio se Mamić na što mu je sutkinja odgovorila:
– Ja vas doživljavam suprotno. Kao uspješnog poslovnog čovjeka – bila je rečenica nakon koje se Mamić prvi puta nasmijao tijekom ročišta.
– Hvala lijepo – nasmijao se Mamića, ali i ubrzo nastavio s uvredama te dobio novčanu kaznu.
– Krepat, a ne molat – kazao je sutkinji Mamić, obećao dva milijuna eura Eduardu ako dobije spor i pozvao ga da se vrati u Dinamo za milijun eura plaće. No, odvjetniku nije oprostio…
– Ti si spletkaroš, nisi više tatin sin nego običan miš i monstrum. Izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k…c kretenu – kazao je Mamić odvjetniku Crniću i otišao sa suda.