Published On: Uto, lip. 5th, 2018

Mamić iz Međugorja: Nisam u bijegu

Zdravko Mamić u Međugorju - arhivska fotografija

Zdravko Mamić u Međugorju – arhivska fotografija

 

Zdravko Mamić javio se za Dnevnik Nove TV iz Međugorja. Tvrdi da nije u bijegu već da sutra očekuje oslobađajuću presudu, te da neće biti na izricanju.

‘Upravo sam ovog trenutka krenuo na brdo ukazanja u Međugorju. To znači da se sutra neću pojaviti na izricanju presude u Osijeku’, rekao je Mamić i dodao:

‘Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti.’

Upitan je li u bijegu, Mamić odgovara: ‘Pa naravno da je ovo moj privremeni odlazak u Međugorje, ne razumijem od čega bi ja bježao.’

Podsjetimo, Zdravko Mamić optužio je u ponedjeljak bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu.

Mamić je na konferenciji za medije, između ostalog, rekao kako je u sandučiću pronašao zanimljive dokumente te poručio kako je u posjedu transkripta poruka s mobitela bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana.