Published On: Ned, lis 25th, 2015

Maloljetni branitelji ulaze u Zakon o braniteljima FBiH?

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB već sedam godina pokušava privoljeti vlasti da ovu kategoriju braniteljske populacije uvrste u zakon.

Sada u trenucima kada se rade izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja ponovno je upućen zahtjev da se maloljetni branitelji uvrste u prava i tako dobiju status kao i svi ostali branitelji Domovinskog rata, doznaje Večernji list.

”Tražimo da se nađe mjesto u novom izmijenjenom i dopunjenom Zakonu uz napomenu da je sve navedeno trebalo i prije riješiti. Udruga trenutačno na području FBiH ima oko 615 članova koji u skladu sa Statutom i Zakonom imaju status članova Udruge, kao i broj od oko 293 počasna posmrtna člana Udruge koja su dala živote u Domovinskom ratu.

Maloljetni branitelji su jedina kategorija branitelja koja nema svoj status u Zakonu pa se tako i dolazi do podatka da nikakva prava u spomenutom Zakonu o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ne mogu koristiti, već svoja prava ostvaruju na način pripadnosti nekoj od drugih kategorija branitelja koja imaju svoj status u Zakonu” rekao je za Večernji list predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB Branko Matošin.

(www.jabuka.tv)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare