Published On: Sun, Oct 20th, 2013

Magazinović odgovorio Pack: Naravno da je Lagumdžija prepreka podjelama BiH

Socijaldemokratska stranka Bosne i Hercegovine bila je, jeste i bit će prepreka za usvajanje rješenja koja idu u pravcu novih podjela, kako teritorija, tako i ljudi, kazao je zastupnik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović.

Magazinović je ovo izjavio osvrćući se na izjavu Stalne izvjestiteljice Europskog parlamenta za BiH Doris Pack, koja je jučer rekla kako je slučaj Sejdić-Finci najbolji pokazatelj kako bh. političari ne mogu da se dogovore, ali nitko ne želi reći tko je najveći krivac iza toga, te da ona misli kako je “Zlatko Lagumdžija predstavlja veliku prepreku tome”.

Magazinović, međutim, uzvraća kako SDP ne može dati zeleno svjetlo dogovorima koji dijele državu.

– Ne mogu da ne primjetim da je gospođa Doris Pack na kraju svoje političke karijere u potpunosti otvorila karte i potvrdila ono o čemu se dugo vremena špekuliralo, a to je da ima vrlo jednostran pristup gledanja političkih događanja u BiH. Što je još gore, u konkretnom slučaju zagovara rješenje koje vodi daljim podjelama i države BiH i bosanskohercegovačkog društva, rekao je Magazinović.

Ovaj državni zastupnik je rekao kako oni u SDP-u još jednom naglašavaju svoju konstruktivnost i otvorenost da sa svim razgovaraju o bilo kojoj temi.

– Zajednički možemo raditi sa svima koji imaju dobre namjere za BiH, ali, naglašavamo, jedinstvo države BiH i integracija bosanskohercegovačkog društva za nas je crvena linija ispod koje nećemo ići, kazao je Magazinović.

Fena