Published On: Sri, svi 15th, 2013

MAFIJAŠ SE POVLAČI? S pokretanjem istrage oko afere HYPO Inzko bježi iz Mostara

Dok mostarske stranke iščekuju da krenu “ozbiljni pregovori” pod okriljem OHR-a oko mogućeg usuglašenog rješenja promjene Statuta Grada Mostara, kako bi se osigurala provedba odluke Ustavnog suda BiH u vezi s izbornim procesom u Mostaru i kako bi bilo omogućeno građanima Mostara da što prije iziđu na izbore, OHR ima drugi plan, diže ruke od svega i povlači se iz Mostara u potpunosti.
Naime, iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da OHR zatvara svoje službene prostorije u Mostaru i da je pitanje dana kada će otići u potpunosti iz grada na Neretvi.
Navodno je riječ o racionalizaciji, no smatra naš izvor da je to potpuno pogrešna poruka, odnosno najgora moguća koja bi se mogla dogoditi u ovako neuspješnim pregovorima.
– To ne odgovara nikome tko misli dobro za Mostar u ovom procesu. Ispada da se biti radikalan u ovom djelu isplatilo, jer cijenu cijele priče platio je OHR nitko drugi, kazao je izvor.

Bez komentara

Po ovom pitanju smo kontaktirali i ured OHR-a u Sarajevu, no u istom nisu bili raspoloženi za detaljnije komentiranje, naglasivši samo da je ured OHR-a u Mostaru zatvoren još 2010. i da je to sve što mogu reći.
Podsjetimo, ured OHR-a Jug u Mostaru jest zatvoren 2010. u mjesecu lipnju, no prilikom zatvaranja ostao je djelovati tročlani tim u Mostaru u uredu smještenom u zgradi agencije ‘Sivrić nekretnine’u Mostaru, preko puta mostarske katedrale.
– Zatvaranje OHR-a Jug ne znači potpuno povlačenje međunarodnog interesa. Ja ću zadržati tročlani tim u Mostaru koji će raditi pod mojim nadzorom. Ovaj tim će nastaviti blisko pratiti događanja u Mostaru i području Hercegovine te me izvještavati o svim pitanjima i problemima koji se eventualno pojave, kazao je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko tom prilikom.
DL