Utorak, 28 svibnja, 2024

MA TO SLUČAJNO: Turcima opet ugovor vrijedan 344 milijuna maraka

Must Read

Turska tvrtka  “Cengiz Insaat” iliti u prijevodu “Čengić Gradnja” najvjerojatnije će dobiti ugovor za gradnju dionice autoputa Vlakovo – Lepenica, vrijedan 344 milijuna maraka, saznaje “Dnevni avaz”. Otpali su Talijani , koji su imali nižu cijenu, otpali su Hrvati, a otpali su i najskuplji Austrijanci. Ni Inzko Strabagu nije pomogao. Ili Strabag ne  posluje preko Hypo banke?
Ovo će biti najveći ugovor za gradnju autoputa koji je do sada dodijeljen u našoj zemlji.
Ova dionica, južno od Sarajeva, dio je međunarodnog koridora 5C, duga je deset kilometara, a financirat će se kreditom Europske investicijske banke (EIB). Najnižu ponudu za njenu gradnju dao je italijanski konzorcij “JV Impresa Pizzarotti & Salini S.p.A”. Italijani su ponudili da ovu dionicu sagrade za 154 milijuna eura.
Kako saznaje Avaz, nakon detaljne provjere ustanovljeno je da ponuda Italijana nije u skladu s projektnom dokumentacijom, zbog čega će oni, prema svemu sudeći, biti diskvalificirani.
– U njihovoj ponudi neke stvari drugačije su postavljene nego u tenderu. Kada se njihova ponuda preračuna prema dokumentaciji iz tendera, onda ispada da je ona znatno skuplja – kazao je izvor sarajevskog lista.
Zbog toga bi posao trebao biti dodijeljen kompaniji čija je cijena druga najniža, a to je turska tvrtka “Cengiz Insaat”, koja već gradi dvije susjedne dionice, Lepenica – Suhodol i Suhodol – Tarčin.
Ova kompanija već je stekla veliko povjerenje investitora u BiH, s obzirom na ozbiljnost koju je pokazala tijekom gradnje ove dvije dionice. .
Potpisivanjem novog ugovora, vrijednost radova tvrtke “Cengiz Insaat” u BiH, na tri spomenute dionice, iznosila bi oko 725 milijuna maraka.
Ponude za gradnju dionice Vlakovo – Lepenica
“JV Impresa Pizzarotti & Salini S.p.A”, Italija – 154.561.300 eura
“Cengiz Insaat”, Turska – 172.601.280 eura
“Viadukt”, Hrvatska – 190.197.747 eura uz popust od 3 posto
“Strabag”, Austrija – 213.405.658 eura uz popust od 10 posto

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -