LUKAČ: S Vučićem smo izvukli i Pahora

Ministarstvo unutarnjih poslova RS podnijet će Specijalnom tužiteljstvu izvještaj protiv nepoznatih osoba zbog pokušaja ubojstva i poticanja na ubojstvo premijera Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanja sigurnosti predsjednika Slovenija Boruta Pahora na komemoraciji u Potočarima.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je danas u Banjoj Luci da će biti podnesen izvještaj i zbog napada na ovlaštene službene osobe u vršenju službene dužnosti i izazivanja opće opasnosti.

– U Potočarima se dogodilo izazivanje opće opasnosti. S Vučićem smo izvukli i predsjednika Slovenije i odveli smo ih u srebreničku stanicu milicije. MUP RS nije napravio nijedan pogrešan korak u osiguravanju komemorativnog skupa. SIPA od nas još uvijek nije tražila nikakve informacije – istakao je Lukač.

On je dodao da se u mezarju u Potočarima nije smio unijeti transparent na kojem je pisalo „Za jednog Srbina ubit ćemo 100 muslimana“, jer je on predstavljao provokaciju i poziv na linč.

– Oni koji su radili na osiguranju mezarja morali su znati kakva je psihologija mase. Taj transparent je bio poziv na agresivno ponašanje. Mislim da je ovo bio organizirani napad, a ne djelo pojedinca. Prisebnost naše policije je spriječila veću katastrofu – kazao je Lukač.