LUKAČ POTVRDIO: Uhićujemo na osnovu podataka iz aplikacije Sky, uhit ćemo ih još – Hrvatski Medijski Servis

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će danas uhićene osobe u akciji “Storidž dva” dati korisne podatke policiji i Tužiteljstvu s ciljem rasvjetljavanja kaznenih djela iz ranijeg razdoblja, prenosi RTRS.

Lukač je najavio nastavak ovih aktivnosti.

Istaknuo je da je po naredbi Tužiteljstva BiH, MUP Republike Srpske u suradnji a policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu, danas proveo nastavak akcija “Storidž” i “Transporter” tijekom kojih je najveći broj osoba uhićen na području Gradiške.

– Ove akcije će se nastaviti, s obzirom na to da ima još osoba koja nisu bila dostupna danas – izjavio je Lukač.

Potvrdio je da su tijekom akcije korišteni podaci s određenih aplikacija koje služe i kao operativni pokazatelji gdje i prema kojim osobama policija treba usmjeriti svoje snage kako bi stavila pod kontrolu sve koji imaju veze s organiziranim kriminalom, trgovinom i zlouporabom narkotika.

Lukač je ocijenio da su dosadašnje akcije bile dosta efikasne što pokazuje i prošla tijekom koje je određeni broj osoba priveden, a za većinu određen pritvor.

Lukač je istakao da je najvažnije da su navedene osobe “počele pričati” i da “imaju što” reći.

– Nastavak onoga što su oni pričali je upravo i ovo danas, ali i ovi uhićeni danas, sasvim sam siguran, dat će mnogo informacija policiji i Tužiteljstvu tako da ćemo nastaviti ove akcije i ubuduće – dodao je Lukač.

Istaknuo je da se u BiH koristi veliki broj “Skay” i “Anam” aplikacija, ali i navodi da policija trenutno nije u posjedu svih kriptovanih telefona i da još ima nepoznanica o svim osobama koja su ih koristila i za koje potrebe.

Ukupno 19 osoba do sada je lišeno slobode u policijskoj akciji “Storidž dva” na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada, zbog sumnje da su izvršili kaznena djela organizirani kriminalitet u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga, oružja i vojne opreme, te krijumčarenje ljudi./HMS/

more recommended stories