Published On: Sri, pro 8th, 2021

DODIK: Sjednica PIC-a ne služi ničemu, jer nema legitimitet bez Rusije. Koji je stav Hrvata u BiH?

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas sjednica PIC-a ne služi ničemu, jer stav tog tijela, bez Rusije, nije obvezujući ni legitiman.

– Tko je ovlastio tu grupu zemalja da se bave tim pitanjima i izdaju komunike kad tu više nema Rusije – rekao je Dodik i dodao da i ova dvodnevna sjednica PIC-a služi samo tome da se “potvrdi laž koja se zove visoki predstavnik u BiH”.

On je, kako presnosi RTRS, ponovio da Republika Srpska ne prihvaća imenovanje Christiana Schmidta.

Dodik je rekao da nije odgovoreno na osnovu čega je visoki predstavnik u BiH jer Vijeće sigurnosti UN nije imenovao ni jednu osobu, te da, ako ne postoji visoki predstavnik, onda ne postoji ni OHR.

Govoreći o sastanku članova Predsjedništva BiH s europskim i američkim dužnosnicima Markom Makovecom i Gabrielom Escobarom, Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, rekao da ovaj sastanak nije dao poseban rezultat, ali da je bio prilika da se razjasne neka pitanja.

On je rekao da je ocijenjeno da su svjesni da postoji kriza u BiH, ali da ima onih koji misle da je krivica na međunarodnim medijatorima.

Dodik je ponovio da predstavnici Republike Srpske neće sudjelovati u odlučivanju na nrazini BiH sve dok se ne povuče sporni zakon koji je nametnuo Valentin Inzko.

– Osnovno pitanje i dalje ostaje funkcioniranje organa BiH, te i dalje stoji odluka Republike Srpske da ne sudjeluje u radu dok se ne povuče sramna odluka – rekao je on.7HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare