Lovrinović: SNSD koristi svoje pravo da ne sudjeluje u radu Parlamenta BiH

SARAJEVO – Nikola Lovrinović, šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlametnarne skupštine BiH izrazio je danas nadu da će se iznaći rješenje za krizu, koja je počela u Predsjedništvu BiH, u vezi s revizijom presude pred Međunarodnim sudom pravde, koje će polučiti da se iu Parlamentu drugačije radi.

“Inače ovo neće biti dobar i učinkovit rad”, izjavio je novinarima Lovrinović komentirajući odluku SNSD-a da napustiti zasjedanje i SDS-a da ne sudjeluje u glasovanju na sjednicama Zastupničkog doma parlamentaren skupštine BiH.

On je rekao da je odluka Kluba SNSD-a da ne prisustvuju sjednicama njihovo legitmno pravo, te da se zastupnici te stranke ponašaju na način koji smatraju ispravnim koristeći svoje pravo po Poslovniku, Izborni zakon.

Lovrinović smatra da trenutnu situaciju u Parlamentu BiH treba prveladati te da će se na kraju dana vidjeti kako će se trenutna situacija odraziti na učinkovitost rada Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

“Imat ćemo sjednice u kojima većina točaka neće imati podršku te da će čitav dan i čitavo zasjedanje biti uzaludno kada nema načina da se donesu odluke”, dodao je Lovrinović.