Published On: Sri, svi 25th, 2022

LOMLJENJE NATO BLOKADE: Finska i Švedska šalju izaslanstvo u Tursku. Grlić Radman nije u izaslanstvu. Slabo, kažu, uvjerava Turke…

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu je potvrdio da će se sutra u Ankari sastati dužnosnici ove države s izaslanstvom Finske i Švedske kako bi razgovarali o članstvu ovih zemalja u NATO savezu.

Ranije je ministar vanjskih poslova Finske, Pekka Haavisto potvrdio da će njegova država i Švedska u srijedu poslati izaslanstvo u tursku prijestolnicu kako bi pokušali postići dogovor o prijemu ove dvije države u NATO savez, prenosi Klix.

U nedjelju je predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan održao telefonske razgovore s liderima Finske i Švedske u naporu da se postigne dogovor.

Turska je optužila Finsku i Švedsku da pružaju utočište osobama povezanim s Radničkom partijom Kurdistana (PKK) i pristalicama Fethullaha Gulena (FETO) koje Turska smatra teroristima. Također, zahtjev Turske je i da se ukinu zabrane na uvoz vojne opreme koje su ove države uvele Turskoj.

Erdogan je ranije izjavljivao da čak nema potrebe da izaslanstvo iz ovih država uopće pokušava doći u Tursku kako bi pregovarali o članstvu u NATO savezu.

Da bi se primile nove članice u NATO potrebno je postojanje suglasnost svih 30 država članica ove najjače vojne alijanse na svijetu./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
2 mjeseci prije

Kako se neke može priključiti tako se neke može isključiti što bi rekli Srbijanci prosto ko pasulj

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

“Izvor informacija je u svim klasnim društvima vladajuća klasa. Ona putem sredstava masovnog komuniciranja upravo želi da masama priopćava samo one informacije koje su s njene točke gledišta poželjne (radi lakšeg upokoravanja, eksploatiranja itd.) jer će mase pod tim utjecajem pružiti najmanji otpor.” (Plenković, str. 10.), stoji u Plenkovićevom maturalnom radu.
https://narod.hr/hrvatska/procitajte-ulomak-iz-plenkovicevog-rada-inspiriran-karl-marxom

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Grbavog Livnjaka nema!!!! U jbt…

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Orban zanovijeta (da ne kažem nešto nepristojnije) u Europskoj uniji a
Erdoga, još žešće to radi u NATO-savezu. Rješenje: promijenimo pravila glasovanja i izbacimo veto.