Subota, 15 lipnja, 2024

Ljubić: Zašto smo glasovali za smjenu ministara iz SDA?

Must Read

Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je kako su dva HDZ-a učinili sve kako bi se postigao dogovor i kompromis da ne dođe do smjene ministara iz SDA.

– Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.

 

Dodao je kako se SDA usprotivila  prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava iIizbornoh zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.

-Taj naš prijedlog podržali su SDP i SBB, kazao je Ljubić.

– Osobno sam od gospodina Tihića tražio da se odrekne partnerstva sa strankama ( HSP i NsRZB, op. at) koji nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u vlasti Federacije BiH. On mi je rekao da to ne može, izjavio je Ljubić, pojašnjavajući koji su to razlozi opredjelili delegate dva HDZ-a da glasuju za smjenu ministara iz SDA.(R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO osniva misiju koja će pomoći i osposobljavati Ukrajinu

Ministri obrane NATO-a sastat će se danas u Bruxellesu na drugom danu razgovora o formaliziranju potpore transatlantskog saveza Ukrajini. Zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -