Published On: Uto, lis 23rd, 2012

Ljubić: Zašto smo glasovali za smjenu ministara iz SDA?

Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je kako su dva HDZ-a učinili sve kako bi se postigao dogovor i kompromis da ne dođe do smjene ministara iz SDA.

– Mi nismo inicirali njihovu smjenu, a podržali smo je imajući u vidu strateške interese naroda kojeg predstavljamo i pragmatične interese naših stranaka, kazao je Ljubić u Dnevniku BHT.

 

Dodao je kako se SDA usprotivila  prijedologu dva HDZ-a o izmjenama Ustava iIizbornoh zakona, kako bi se implementirala presuda Suda u Strasbourgu u Predmetu Sejdić- Finci, koji osigurava da Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH, te da konstitutivni narodi i ostali budu predstavljeni u Domovima naroda.

-Taj naš prijedlog podržali su SDP i SBB, kazao je Ljubić.

– Osobno sam od gospodina Tihića tražio da se odrekne partnerstva sa strankama ( HSP i NsRZB, op. at) koji nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u vlasti Federacije BiH. On mi je rekao da to ne može, izjavio je Ljubić, pojašnjavajući koji su to razlozi opredjelili delegate dva HDZ-a da glasuju za smjenu ministara iz SDA.(R. I. / Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare