Published On: Pet, ruj 28th, 2018

Ljubić pozvao Hrvate u BiH da ne nasjedaju na manipulacije uoči izbora

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić upozorio je danas, tijekom govora u Hrvatskom saboru, da se izbori u Bosni i Hercegovini održavaju u atmosferi neizvjesnosti, te pozvao Hrvate iz BiH da budu svjesni važnosti svojih glasova i ne nasjedaju na manipulacije.

“Izbori u BiH održavaju se u atmosferi neizvjesnosti, ne postoji validan izborni zakon koji omogućuje izbor legitimnih narodnih predstavnika u institucije ustavom za to predviđene”, kazao je Ljubić, dodavši da je pravo legitimnog predstavljanja onemogućeno samo Hrvatima u BiH.

Posljedice koje proizlaze iz neusvojenog izbornog zakona, smatra Ljubić, odrazit će se u vidu institucionalne i ustavne krize nakon izbora.

Zabrinjava ga i činjenica što je na sceni “prljava kampanja s elementima šovinističke mržnje prema čitavim narodima”, te što neki kandidati prijete ukidanjem konstitutivnosti i jednakopravnosti naroda nakon izbora.

Upozorava i da određeni velikobošnjački krugovi u BiH vode kampanju protiv Hrvatskog narodnog sabora i njegova predsjednika Dragana Ćovića, ali i protiv Hrvatske i hrvatskih dužnosnika i institucija, prenosi Hina.

Pozvao je zato Hrvate u BiH i Hrvatske s pravom glasa da budu svjesni važnosti svoga glasa, da svojim glasom brane hrvatsko pravo na BiH i svjedoče narodno zajedništvo, te da ne nasjedaju na difamacije i manipulacije protiv hrvatskih stranaka i pojedinaca s ciljem odvraćanja od izbora./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare