Published On: Čet, ožu. 30th, 2017

LJUBIĆ: Potreban novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda

Svaka nova kriza novi je dokaz da je ovakav ustavnopravni ustroj dosegao limite i nema izgleda osigurati samoodrživost BiH, smatra predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i zastupnik u Hrvatskom Saboru dr Božo Ljubić, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Ljubić vjeruje da je izlaz u novom “ustavnom dogovoru predstavnika tri naroda.

-Nama treba novi “ustavni dogovor” legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda, a iskustvo pokušaja promjena Ustava zadnjih petnaestak godina uči nas da te promjene nije moguće donijeti kroz postojeće zakonodavno tijelo,kaza je Ljubić u intervju za sarajevski tjednik “BH Dani”.

Komentirajući to što su zastupnici bošnjačkih stranaka u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta usvojili Rezoluciju o osudi inicijativa za federalizaciju BiH Ljubić je  kazao kako očekujem da promisle što su uradili i kakvu su poruku time poslali.

-Je li opravdano strahovati da sljedeći korak može biti ukidanje prava na hrvatski jezik ako se isti ili neki novi “Mašić” dosjete kako bi bilo racionalno da u Bosni i Hercegovini postoji samo bosanski jezik, jer to bi sigurno smanjilo troškove tiskanja dokumenata na tri jezika, i tako dalje. Naravno, bošnjačka većina je i to u stanju izglasati. Zar zbilja netko očekuje da takva Bosna i Hercegovina može biti prihvatljiva za Hrvate, da li takva Bosna i Hercegovina može opstojati, upitao se Ljubić./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer