Subota, 25 svibnja, 2024

Ljajić: Jovanka živjela katastrofalno

Must Read

Potpredsjednik vlade je u intervjuu za Politiku rekao i da ga je iznenadila bolest Titove udovice jer se ona nije žalila na bilo kakve zdravstvene probleme, a da mu je sada jasno da je krila da boluje.On nije želio da govori o zdravstvenom stanju najpoznatije pacijentice Urgentnog centra jer, kako kaže, na to nema prava.

“Ne mogu dajem takve informacije, jer se žena bori za život. Nismo razgovarali, bila je priključena na kisik. Liječnici su htjeli je probude, ali ja nisam dao. Bila je u polusvjesnom stanju, budila se na dodir”, rekao je Ljajić koji ju je obišao u bolnici.Opisujući kako je živjela udovica Josipa Broza, Ljajić, koji je kod Jovanke Broz prvi put bio 2005. godine, naveo je da je “zatekao frapantnu situaciju u toj ogromnoj kući koja je prokišnjava”.“Sjećam se da je vani bilo minus 11, au kući nije bilo grijanja. U tom ogromnom prostoru, bez ikakvog grijanja, bilo je nepodnošljivo”, kazao je on i dodao da je odmah pozvao Službu za zajedničke poslove i obavijestio Savjet ministara (Državne zajednice Srbije i Crne Gore). Kako kaže, služba se angažirala učiniti grijanje, a zatim je započela rekonstrukcija krova i kuća “koliko-toliko dovedena u neko pristojno stanje “. Na konstataciju da fotografije pokazuju da je kuća u lošem stanju, Ljajić navodi da su svi stručnjaci rekli da je tu potrebna radikalna rekonstrukcija, a da je za to bilo potrebno da ona izađe na neko vrijeme iz te kuće.Ljajić je dodao da misli da bi se Jovanka teško odlučila izaći iz kuće i da se plašila da to učini “poučena iskustvom kada su je prošli put protjerali iz Užičke i smjestili u tu vilu”. Plašila se, kaže, da “opet postoji neki scenarij i da više neće moći vratiti u tu kuću”. Prema mišljenju Ljajića, država treba Jovanku Broz drugačije tretirati, “kao simbol jednog vremena”. “Ona nije ni za što optužena, niti je sudjelovala u bilo čemu što bi moglo utjecati na njen kredibilitet. Bilo je i medija koji su me napadali, u stilu: što će sad on tu, kada je Tito načinio velika zla Srbiji i srpskom narodu. Smatram da kao čovjek imam pravo da pomažem “, zaključio je ministar.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -