Published On: Sri, kol 28th, 2013

KAKVO JE LJENČARENJE BEZ ČAŠICE RAKIJE? Za dužnosnike u BiH alkohol u vrijednosti od 30 tisuća eura

Unatoč financijskoj krizi u BiH novaca za alkohol u toj zemlji ne manjka, a njega neće nedostajati ni državnim institucijama jer su upravo sklopljeni ugovori o nabavci alkoholnih pića za njihove potrebe i to u vrijednosti većoj od 30 tisuća eura, prenose u srijedu lokalni mediji Unatoč financijskoj krizi u BiH novaca za alkohol u toj zemlji ne manjka, a njega neće nedostajati ni državnim institucijama jer su upravo sklopljeni ugovori o nabavci alkoholnih pića za njihove potrebe i to u vrijednosti većoj od 30 tisuća eura, prenose u srijedu lokalni mediji

Ravnatelj Službe za zajedničke poslove institucija BiH Siniša Perković potvrdio je kako je upravo zaključen ugovor o kupnji zaliha alkoholnih pića kojima će se opskrbiti državna tijela vlasti tijekom narednih dvanaest mjeseci.

Ugovor je vrijedan 60 tisuća konvertibilnih maraka (30.690 eura), a zanimljivost je to što je na natječaju za nabavku pobijedila sarajevska tvrtka ‘Medresa’, što je zapravo naziv za islamsku srednju školu.

‘Jest malo neobično da alkohol prodaje tvrtka koja se zove ‘Medresa’ no oni su bili najpovoljniji i pobijedili su na natječaju’, bio je Perkovićev komentar.

Ravnatelj Perković drži kako ipak nema ničega čudnog u tome što je za alkoholna pića izdvojen pozamašan iznos, a uvjeren je kako neće biti potrošena ni polovica od onoga što je nabavljeno za državne institucije.

Konstatirao je kako se uvijek naruči više alkohola ‘da ne bi zafalilo’, a podsjetio je kako je riječ o potrebama reprezentativnih institucija ‘u kojima je uobičajeno da dužnosnici počaste svoje goste’.

U državnim institucijama BiH zapravo nema pravilnika koji bi regulirao kada se i koliko može piti.

‘Točno je da pravilnik o točenju alkohola ne postoji, no zato postoji pravilnik o kućnom redu. No vjerujte, konzumiranje alkohola tijekom radnog vremena nije toliko zastupljeno’, tvrdi ravnatelj Perković.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare