Published On: Sri, lip 23rd, 2021
#3rd | By Desk

Livno dobilo automatsku stanicu za mjerenje kvalitete zraka

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin i ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-a Hikmet Hodžić održali su radni sastanak s direktorom Federalnog hidrometeorološkog zavoda Almirom Bijedićem.

Radni sastanak započeo je posjetom stanici za mjerenje kvalitete zraka. Kako je istaknuo Bijedić riječ je o novoj automatskoj stanici za mjerenje kvalitete zraka na području Livna, koja je financirana od Švedske agencije za zaštitu okoliša (SEPA) u okviru projekta “Ocjena i upravljanje kvalitetom zraka u Bosni i Hercegovini”, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Glavni cilj navedenog projekta je jačanje kapaciteta u Bosni i Hercegovini za upravljanje kvalitetom zraka i poboljšanje kvaliteta zraka.

Kako je istaknuo Bijedić, u sam projekt uključeno je više nadležnih državnih institucija uključujući i Federalni hidrometeorološki zavod, a upravo instalirana mjerna stanica u Livnu za rezultat ima i smještanje Hercegbosanske županije na Europsku kartu za praćenje kvalitete zraka.

Direktor Federalnog hidrometeorološkog zavoda Almir Bijedić upoznao je detaljno predsjednika Vlade HBŽ-a i resornog ministra s radom, aktivnostima i područjima djelovanja Zavoda.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Vukadin i ministar Hodžić zahvalili su Bijediću na posjetu i na upoznavanju s radom zavoda, naglasivši i istaknuvši neospornu spremnost za buduću suradnju Hercegbosanske županije s Federalnim hidrometeorološkim zavodom, stoji u priopćenju.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x