LIK KOJI NIKADA NEĆE ODGOVARATI ZA VELEIZDAJU ZEMLJE: ‘Današnje odluke ne bi smjele biti prepreka toliko potrebnom suočavanju s istinom o prošlosti’

Diler državnih tajni i  dvostruki predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je dva puta u RH biran, voljom “građana” na mjesto predsjednika na jeftinu foru rasističke retorike prema jednom dijelu svog naroda podsjeća da je “u vrijeme dok je obnašao dužnost Predsjednika, želio pružiti priliku umirovljenom generalu Gotovini da u Zagrebu odgovara na pitanja Haaških istražitelja, a što mu je u vrijeme HDZ vlasti bilo onemogućeno”, Današnje odluke ne bi smjele biti prepreka toliko potrebnom suočavanju s istinom o prošlosti i učenju lekcija iz prošlosti. Krajnje je vrijeme da se Hrvatska okrene budućnosti”, i krene zaboravljati, tvrdi Mesić, nadajući se da će Hrvatska zaboraviti njegovu ulogu u rastakanju nacije, svjeodčenju u svojstvu svjedoka tužiteljstva u slučaju Blaškić te prepuštanju državnih tajni ne samo haaškim istražiteljima nego svakom trećerazrednom engleskom novinaru koji se zaželio prošetati kroz Pantovčak.

Čovjek koji  je dva puta uspio pridobiti građane RH na najnižim šovinističkim strastima prema Hrvatima Hercegovine i Bosne, posljedica čega se osjećaju i danas, i dalje je na teretu proračuna građana RH. Samim time i Hercegovaca i Bosanaca koji su u RH porezni obveznici.

Mesiću do danas nije suđeno za kazneno djelo veleizdaje zemlje. Osim izdaje Hrvatske, Mesić je tijekom mandata hrvatskog predsjednika radio na slabljenju ustavne pozicije Hrvata u BIH suprotno ustavne dužnoti koju je obnašao. Povezivalo ga se i sa albanskom mafijom. Njegove izjave o stanju u BIH bile su potpuno komplementarne sa bošnjačkim nacionalistima tog vremena dok je u angažmanu na Kosovu bio revniji nego po unutarnjim pitanjima RH. Sve to radio je plaćen novcem hrvatskih poreznih obveznika. Koji ga plaćaju i danas.

poskok.info