Published On: Pon, ruj 22nd, 2014

LIJANOVIM STOPAMA: Jurišić za isplatu dnevnice glasačima

Druga debatna emisija u kojoj su  sudjelovali  predstavnici/e partija na vlasti emitiraana je na BHT1 17. rujna i u njoj su sudjelovali kandidati/kinje za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Među  sudionicima se nalazilo i dvoje kandidata/kinja koji dolaze iz vladajućih partija, Lidija Korać (SDP) i Zvonko Jurišić (HSP).

Izjave Zvonka Jurišića iz HSP-a nije bilo moguće uporediti sa izbornim programom ove stranke na općim izborima 2010. godine, budući da tzv. Hrvatska stranka prava BiH, koja već 4 godine negira da je hrvatska budući da joj volja hrvatskog naroda ne predstavlja ništa,  nije imala izborni program, te je i do danas ostalo nepoznato koji su, zapravo, trebali biti rezultati učešća ove stranke u vlasti na federalnom nivou. 

“Ipak, kao kuriozitet Jurišićevog gostovanja u ovoj debati, može se izdvojiti njegova izjava da se zalaže da se građanima/kama BiH omogući „besplatan izlazak na izbore“. Ovu konstrukciju bi vjerovatno bilo teško razumjeti, da je sam Jurišić nije pojasnio rekavši da to podrazumjeva – isplatu dnevnica onima koji glasaju na izborima”, navedeno je u saopćenju.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare