Utorak, 21 svibnja, 2024

LIJAN KRIV I SARAJSTANU: Tko sadi više Hrvati il Bošnjaci?

Must Read

SARAJEVO – Udruženje poljoprivrednika Kantona Sarajevo smatra da se većina sredstva za podršku poljoprivredi “dijeli” klijentima iz reda hrvatskog naroda.

-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH i suvlasnik najveće mesoprerađivačke kompanije u BiH nastavlja praksu svojih hadezeovskih ministarskih prethodnika po kojoj se većina sredstva za tzv. podršku poljoprivredi, ma šta to značilo, dijeli klijentima iz reda hrvatskog naroda, navodi ovo udruženje u priopćenju za javnost.

Navode kako se analizom Izvještaja o utrošku tih sredstava za 2011. godinu vidi se da su klijenti Hrvati dobili oko 60 posto tih sredstava, a ostali oko 40 posto.

-Ako se ima u vidu da Hrvati čine tek oko 18 posto stanovništva Federacije, može se zaključiti ili da su oni glavni nositelji federalne poljoprivrede ili da je distribucija sredstava ‘podrške poljoprivredi’ planski usmjerena od ministra tome konstitutivnom narodu, navodi se u priopćenju.

-Da je u pitanju ovo drugo, vidi se iz podatka da Bošnjaci raspolažu sa oko 90 posto ovaca, isto toliko ili više goveda, da je zemljišni fond raspoređen u sličnom odnosu, navodi se u priopćenju, koje potpisuje predsjednik Udruženja poljoprivrednika Kantona Sarajevo Kadrija Tahmaz.

Dodaje se kako Udruženje smatra „da se jednom mora progovoriti i o ovome aspektu rada i zloupotreba ministra Lijanovića i njegovog prethodnika“.

-O njihovom koruptivnom radu mediji su izvještavali u zadnje četiri godine. Ovim putem podsjećamo i Financijsku policiju i tužiteljstvo Federacije da se konačno oglase o rezultatima istrage protuzakonite raspodjele para poreskih obveznika u režiji ministra Lijanovića o kojoj su mediji izvještavali prije nekoliko mjeseci, navodi Udruženje i predlaže da se ukinu novčani poticaji poljoprivredi dok se ne uvede zakonitost u tu oblast.

Inače javna je tajna da za svaki veći iznos poticaja Lijanovića mafijaški konglomerat uzima provizije za Jeru.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -