Utorak, 25 lipnja, 2024

Letovi iz Mostara za Frankfurt, Oslo, Bruxelles

Must Read

Samo dan nakon što se pojavila informacija u medijima, kako se za povezivanje naše zemlje sa svijetom zainteresirala se i niskotarifna aviokompanija Wizzair, čiji predstavnici uskoro dolaze u Mostar na pregovore za linije Mostar – Malmö (Švedska) i Mostar – Düsseldorf (Njemačka) stigle su nove pozitivne vijesti, što će uvelike obradovati u prvom redu putnike, a potom upravu Zračne luke Mostar.

Nakon što je istekao ugovor o letovima Pescara – Mostar, talijanski partneri ovih dana pokazali su spremnost da obnove ugovor, ali i prošire ponudu letova preko mostarske zračne luke.

Talijansko izaslanstvo u kojem su bili predstavnici regionalne zračne Luke Abruzzo, kao i predstavnici G-Toura, jednog od najvećih turističkih operatora na jugu Italije, ponudili su letove na relaciji Sarajevo – Mostar – Pescara, s tim da bi novost bila uspostava letova s Bruxellesom, Oslom i Frankfurtom.

Talijanski partneri inzistiraju da zrakoplovni prijevoznik RyanAir bude uključen u projekt koji bi prodavao karte Fortuna Toura Mostar za Oslo, Bruxelles i Frankfurt. Ako dvije strane postignu dogovor o ovom pitanju, letovi bi počeli 28. ožujka iduće godine, a ugovor bi bio na snazi do 02. studenog 2013. godine.

Sa svime su upoznate i lokalne vlasti u Mostaru, kao i odgovorni u Zračnoj luci Mostar. U svjetlu ove suradnje, izaslanstvo Mostara i Zračne luke Mostar će boraviti u Italiji 14. i 15. studenoga gdje će sudjelovati na Međunarodnom mitingu Mediteranskih zemalja koji se održava u Pescari.

Na ovom mitingu je planirano potpisivanje protokola o suradnji Zračne luke u Pescari i Zračne luke Mostar. Nakon toga bi šest operatora iz Zračne luke Mostar trebalo biti upućeno u Italiju gdje će proći proces usavršavanja, te na kraju dobiti certifikate Europske unije iz oblasti međunarodnih letova.

“Radujemo se suradnji s našim talijanskim partnerima i njihovoj želji da u budućnosti prošire suradnju sa Zračnom lukom Mostar. Tijekom ove godine smo vidjeli na koje načine možemo još unaprijediti suradnju sa zračnom lukom u Pescari i novi ugovor će nam svakako omogućiti da suradnja u 2013. bude uspješnija i bolja nego ove godine”, rekao je za Večernji list Marko Đuzel, predstavnik Zračne luke Mostar u ovom procesu.

Inače, cilj ovoga projekta nije samo prevoziti putnike iz bh. dijaspore i hodočasnike u Međugorje nego i ojačati gospodarsku povezanost Hercegovine i Italije. Tijekom ove godine se djelomično uspjelo u ovom naumu. Ostvareni su dobri kontakti domaćih i talijanskih gospodarstvenika, planiraju se konkretni projekti i nova ulaganja. Novi ugovor dviju zračnih luka bi trebao dodatno ojačati i ovaj proces.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -