Published On: Sri, kol 1st, 2018

Lažni policajci u Sarajevu pljačkali ilegalne migrante

Sarajevska policija uhitila je u utorak i srijedu pet osoba koje tereti za napad na migrante i pljačku koju su izveli inscenirajući policijsku zasjedu.

Četiri muškarca i jedna žena privedeni su nakon što je prijavljeno kako je nekoliko naoružanih osoba odjevenih u odore nalik policijskim u noći između ponedjeljka i utorka u okolici Sarajeva zaustavilo kombi u kojemu su bili ilegalni migranti.

Migrantima su zaprijetili nasiljem, a potom su ih natjerali da im daju sav novac kojega su imali, kao i mobilne telefone.

Utvrđeno je kako su na taj način od migranata opljačkali 12700 konvertibilnih maraka odnosno oko 6500 eura.

Lokalni mediji objavili su kako su pod sumnjom na počinjenje kaznenog djela razbojstva uhićeni Mirnes Omeragić, radnik komunalnog poduzeća “Rad” iz Sarajeva te Muamer Gušo, Amar Kulović i Mehrudin Džananović.

Ispostavilo se kako je Omeragić “u fušu” krijumčario migrante nakon radnog vremena, a trojici svojih poznanika predložio je da zajednički dodatno zarade tako što će inscenirati policijsku zasjedu, zaustaviti kombi kojega je vozio Omeragić, opljačkati migrante i potom podijeliti novac.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x