Petak, 19 srpnja, 2024

Lavrov s Dodikom: Rezolucija o Srebrenici je apsolutno antisrpska

Must Read

Predložena Rezolucija o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN zakomplicirat će situaciju na Balkanu i ona je apsolutno antisrpska, izjavio je danas ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Razgovarali smo o situaciji u Vijeću sigurnosti UN gdje se vrše pokušaji da se progura rezolucija tempirana za 20. obljetnicu događaja u Srebrenici. Rezolucija je apsolutno antisrpska”, rekao je Lavrov. Nakon sastanka s predsjednikom Republike Srpske Milorad Dodik na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u St. Petersburgu, Lavrov je naveo kako je “ton (duh)rezolucije apsolutno antisrpski”.

“Ona tumači događaje na krajnje pogrešan način, čak i s pravnog gledišta. Ovi događaji su dati na procjenu Vijeću sigurnosti UN”, rekao je Lavrov.

Lavrov vjeruje kako Rezolucija može izazvati nove međuetničke tenzije na Balkanu s obzirom na val nacionalističkih raspoloženja koja su primjećena u tom dijelu Europe, javila je ruska novinska agencija Tas s.

“Dobra je prilika za mene da razmijenimo mišljenja o situacija u BiH i na Balkanu uopće, uzimajući u obzir jasan val etničkog nacionalizma koji smo uočili na terorističkim događajima u Zvorniku i nedavno u Makedoniji”, objasnio je Lavrov.

Prema njegovim riječima “u tom kontekstu svakako će, dosledno, nastaviti s linijom očuvanje osnovnih principa Daytonskog sporazuma”.

I Dodik je, sa svoje strane, skrenuo pozornost na alarmantno stanje prouzročeno od Islamske države koja u svojim redovima ima oko 380 ljudi iz BiH. Kako je rekao “to svjedoči o prijetnji po sve nas”, javlja Tas s./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Potvrđeni novi slučajevi afričke svinjske kuge u Hercegovini

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da je zaprimilo informaciju Laboratorije za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja Veterinarskog...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -