Published On: Uto, ožu 22nd, 2022

Lauc: Da nije bilo mjera protiv korone, vjerojatno ne bi bilo rata u Ukrajini

“Da je naš odgovor na pandemiju ostao na razini osobne odgovornosti i da nismo nametali razne zabrane sada bi nam svima bilo puno bolje: broj zaraženih bi bio podjednak, no ne bi bilo svih onih koje su ubile ‘mjere‘, ne bi bilo inflacije i krize, a vjerojatno ne bi bilo niti rata u Ukrajini”, piše Lauc

“Slično je zaključio i britanski epidemiolog”

Kaže da je do sličnog zaključka došao i prof. Mark Woolhouse, epidemiolog sa Sveučilišta u Edinburghu i član britanskog Znanstvenog savjeta.

“Upravo je objavio knjigu u kojoj zaključuje da su gotovo sve radili krivo i da bi pristup koji je predlagala tzv. Great Barrington deklaracija bio puno bolji”, piše Lauc. U status je dodao i link na blog islandskog poduzetnika i konzultanta Thorsteinna Siglaugssona.

Woolhouse je ranije kritizirao lockdown i ispričao se kćeri zbog zatvaranja škola. Smatra da je to bilo “moralno pogrešno”. Rekao je i da je u pandemiji njegova generacija iznevjerila mlade.

S Bakićem pokrenuo Pandemijski realizam

Knjiga koju spominje Lauc u tiskanom izdanju izlazi 12. travnja.

Podsjetimo, Gordan Lauc je sredinom studenog prošle godine izbačen iz Znanstvenog savjeta. Premijer Andrej Plenković, nakon istupa znanstvenika Gordana Lauca na Facebook profilu, u kojem je pozvao na prosvjede protiv covid-potvrda i vladu usporedio s Titom, kazao je da suradnja s Laucom u vladinom Znanstvenom savjetu više nije moguća.

Lauc je s poduzetnikom Nenadom Bakićem pokrenuo stranicu nazvanu Pandemijski realizam na kojoj objavljuju svoje prijedloge za borbu protiv koronavirusa. Bakić je kupio i manji udio u Genosu, firmi Gordana Lauca.

guest
nije obvezno
1 Komentar
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonimac

Pametovanje, nigdje veze.